Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Bezoek Northumberland met de ferry

Op de grens met Schotland, in Noordoost Engeland, ligt het graafschap Northumberland. Niet voor niks een gewilde bestemming. Je reist er eenvoudig naar toe vanuit Nederland. En, zodra je met de veerboot de Noordzee over bent gestoken, lijkt het of je rechtstreeks in een scene van een Britse detectiveserie bent beland. Zonder de misdaad uiteraard, maar mét de ruige schoonheid van het Engelse landschap. (Vera, de populaire detectiveserie, is onder andere in Northumberland opgenomen.)

Ferry IJmuiden – Newcastle

Wil jij Northumberland bezoeken? Neem dan de ferry van IJmuiden naar Newcastle. Newcastle upon Tyne ligt net iets ten zuiden van Northumberland. De minicruise naar Newcastle is al een belevenis op zich. Je vertrekt 's avonds en komt de volgende ochtend aan in Engeland. Op het grote schip van veerbootmaatschappij DFDS schuif je eerst lekker aan voor het diner. Daarna is de avond aan jou. Een film kijken in de bioscoop? Plaatsnemen achter de roulettetafel? Of duik je alvast je hut in? Een hut boeken is verplicht op de cruiseferry. En erg prettig bovendien. Je kunt je heerlijk terugtrekken in je eigen slaapvertrek en uitrusten op de deining van de golven. De bootreis is een geweldige start van je Engeland vakantie.

Alles over de ferryverbinding, vertrektijden, tarieven en de veerboten lees je op onze informatiepagina ferry IJmuiden naar Newcastle

Ruige kliffen en imposante kastelen

In Northumberland vind je die typisch Britse kustlijn met uitgestrekte zandstranden en ruige kliffen. De kust is bezaaid met vele charmante kustplaatsjes waar je heel fijn kunt overnachten. Een prima uitvalsbasis om Northumberland verder te ontdekken.

Soms lijkt het alsof je terug in de tijd stapt in dit Engelse graafschap. Northumberland is namelijk één en al historie. Enkele indrukwekkende kastelen, landhuizen en abdijen in Northumberland die je niet mag missen:

  • Alnwick Castle
  • Bamburgh Castle
  • Hexham Abbey
  • Chillingham Castle
Bamburgh Castle

Northumberland National Park

Northumberland National Park is een gigantisch nationaal park waar je dagenlang kunt hiken door een decor van uitgestrekte heidelanden, glooiende heuvels en bossen. Hier is de natuur nog echt in de hoofdrol! Stippel je ideale wandelroute uit via de vele wandelpaden die het enorme park doorkruizen. Houd je van vogelspotten? Dan zit je hier goed. Vele vogelsoorten als de korhoender en de blauwe kiekendief vliegen voorbij. In de winter verzamelen zich rond de Hadrians Wall honderden trekvogels, waaronder wilde zwanen en kuifeenden.

Hadrians Wall

In het zuidelijke deel van het Northumberland National Park ligt de beroemde Hadrians wall. Bij deze beroemde muur van Hadrianus stap je zo de Romeinse geschiedenis binnen. De muur loopt dwars door Engeland -van zee tot zee- en is ooit gebouwd om de noordgrens van het Romeinse rijk te verdedigen. Wandel over en langs dit eeuwenoude bouwwerk en geniet van de prachtige vergezichten over het Engelse landschap.

Hadrians Wall – Northumberland

Reis door richting Edinburgh

Het is leuk om een vakantie in Northumberland te combineren met een bezoekje aan de historische stad Edinburgh in Schotland. Vanaf het noorden van Northumberland is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Edinburgh. En vanaf de ferryhaven in Newcastle is het zo'n 2,5 uur rijden.

Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo