Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Hoek van Holland – Harwich

Veerboten Hoek van Holland naar Harwich

Met de boot naar Harwich, Engeland

De ferry van Harwich naar Hoek van Holland is waarschijnlijk de populairste overtocht naar Engeland vanuit Nederland. Dit zal mede komen omdat deze overtocht het kortst / snelst is, maar ook is deze overtocht vaak het voordeligst en zijn er vaak leuke aanbiedingen voor campers en caravans.

De overtocht is te boeken als dag- en nachtvaart. In ongeveer 6,5 uur vaar in één streep naar Engeland. 

Bezoek aan Londen?

Harwich is een ideale uitvalslocatie voor een vakantie in Zuid-Engeland, maar zeker ook voor een bezoek aan Londen. Vanuit de haven van Harwich, kun je zowel goed met het OV als met de auto naar Londen. Stena Line, de maatschappij op deze route biedt ook trein & ferry combi-tickets aan. Voor wie met de auto, camper of caravan de oversteek maakt, zijn er ook vaak leuke aanbiedingen.

Routekaart Hoek van Holland naar Harwich

Gebruik de interactieve kaart om de juiste overtocht en veerbootmaatschappij te vinden. Je kunt inzoomen en uitzoomen en de routes in de havens bekijken. De overtocht van Hoek van Holland naar Harwich zie je duidelijk op deze kaart, en ideaal wanneer je vanuit Nederland naar Zuid-Engeland, Zuidwest-Engeland of richting Londen wil.

Veerboot naar Harwich

Op FerryGoGo brengen we je overtocht in beeld. Zowel op kaartjes als met uitleg. Zo ook over de veerboten tussen Nederland en Engeland. Vanuit Nederland gaan er 3 veerboten dagelijks naar Engeland. Grof gezegd naar het Zuiden en Londen (Harwich) Midden (Hull) en Noorden + Schotland (IJmuiden-Newcastle. Zo kun je zelf kiezen, met behulp van de kaartjes en toelichting wat jouw beoogde route wordt.

De overtocht naar Harwich is één van de populairste overtochten. Onder meer omdat het een ideale, comfortabele rechttoe, rechtaan route is richting Londen. Maar ook omdat het een voordelige overtocht is. Ook veel Duitsers maken gebruik van deze route. Stena Line is het bedrijf dat op deze route vaart. Dagelijks gaan er 2 boten naar Engeland, en 2 terug naar Nederland. 

Aan boord van de schepen hoef je je ook niet te vervelen, er is genoeg te doen aan boord. Van shows tot restaurants, bars en shopping. Een happy world voor de kids. Alles voor een comfortabele ontspannen begin van je reis.

Overtochten naar Engeland en alternatieven voor Hoek van Holland Harwich

Populair
p-o ferries

Rotterdam ⇒ Hull

Van Nederland 🇳🇱
Naar Engeland 🇬🇧
P&O
365 km
12 uur
Tot 7 per week
Met overnachting
Cruiseferry
145.00
Populair
stenaline ferry

Hoek van Holland ⇒ Harwich

Van Nederland 🇳🇱
Naar Engeland 🇬🇧
Stena Line
195 km
6,5 uur, 8,5 uur
Tot 2 per dag
Met overnachting
Cruiseferry
54.00
Populair
dfds

IJmuiden ⇒ Newcastle

Van Nederland 🇳🇱
Naar Engeland 🇬🇧
DFDS
495 km
17 uur
Tot 7 per week
Met overnachting
Cruiseferry
56.00

Veerbootgids Hoek van Holland - Harwich

Veerboot van Hoek van Holland naar Harwich

De veerboten Stena Hollandica en Stena Britannica vormen de verbinding tussen Hoek van Holland en Harwich in Engeland. Je kunt kiezen tussen de een dag- en nachtovertocht. Op de veerboot van Hoek van Holland naar Harwich merk je dat deze boten behoorlijk groot zijn en genoeg entertainment bieden. De overtocht is dus al een hele beleving op zich.

De overtocht in het kort

 • Hoek van Holland (Nederland) ➜ Harwich (Engeland)
 • Tijdsduur: 6,5 tot 8,5, afhankelijk van dag- of nachtvaart
 • Veerbootmaatschappij: Stena Line
 • Alternatieven? De kortste overtochten gaan naar Dover, die varen vanuit Calais en Duinkerken. Overweeg je één van de andere overtochten vanuit Nederland? Denk dan zeker eens aan de veerboot die om de hoek vertrekt: Rotterdam – Hull, en eventueel IJmuiden-Newcastle.

Dagelijks gaan er twee schepen heen en weer tussen Harwich en Hoek van Holland waardoor je de keuze hebt tussen twee tijdstippen om te vertrekken: 1 keer in de avond, met aankomst de volgende ochtend en één keer overdag met aankomst in de avond. Houd rekening met het tijdsverschil in de onderstaande tabellen. De tijden zijn lokale tijden.

Hoek van Holland - Harwich

DagVertrektijdAankomsttijdSchip
Ma - Za14:15
22:00
19:45
06:30
Stena Britannica
Stena Hollandica
Zo13:45
22:00
19:45
06:30
Stena Britannica
Stena Hollandica

Harwich - Hoek van Holland

DagVertrektijdAankomsttijdSchip
Ma - Vr09:00
23:00
17:15
08:00
Stena Hollandica
Stena Britannica
Za09:00
23:00
16:45
08:00
Stena Hollandica
Stena Britannica
Zo09:00
23:00
18:00
08:00
Stena Hollandica
Stena Britannica

Vaartijd Hoek van Holland-Harwich

Afhankelijk van de stroming en het moment van afvaart kun je in 6,5 uur varen van Hoek van Holland naar Harwich. De afvaarten die ‘s avonds gaan, doen er iets langer over Dit kan 8,5 tot 9,5 uur in beslag nemen.


Hoe lang moet je van tevoren aanwezig zijn

Je kunt 2 uur van tevoren inchecken en de check-in sluit uiterlijk 45 minuten voor vertrek. Boarden begint 1 uur en een kwartier van tevoren.

Tickets

Stena Line biedt met een dag- en nachtvaart een ander type reis aan. Overdag gaat het snel, voordelig en efficiënt, en ‘s nacht ervaar je de cruiseferry als hotel met heel veel entertainment opties.

Tickets voor beide type reizen zijn het eenvoudigst en doorgaans ook het goedkoopst om online te bestellen bij Stena Line zelf. Doe dit zo ver mogelijk van tevoren omdat de ticketprijzen stijgen naarmate de overtochten meer geboekt worden.

Uitzondering: ga je als voetpassagier overdag? Dan is een hut bijboeken verplicht. Hier krijg je wel 50% korting op bij een dag overtocht.

Tarieven

Stena Line biedt de voordeligste ferry overtocht naar vanuit Nederland naar Engeland.

De minimale prijs bedraagt €53,60, maar in de realiteit zal je doorgaans iets meer betalen. Deze prijs van €53,60 is namelijk gebaseerd op een enkele reis voor een voetganger op een dinsdag. Als we bijvoorbeeld kijken naar een voordelige dagovertocht met een auto en twee passagiers op een dinsdag tijdens het hoogseizoen, dan komt deze op €119,80 uit.

Een retourreis ‘s nachts voor twee personen met een auto tijdens het hoogseizoen op een populaire dag kan oplopen tot €513 of zelfs meer.

De genoemde prijzen geven een indicatie van wat je kunt verwachten. De prijzen kunnen echter behoorlijk verschillen en naarmate de drukte toeneemt, zullen ook de prijzen stijgen. Vanwege deze dynamische prijzen is het handig om de boekingsmodule op deze pagina te raadplegen.

Stena Line korting

Stena Line heeft een aantal interessante langdurige kortingsacties lopen die heel erg interessant kunnen zijn.

 • Op dagvaarten kunnen campers mee voor de kosten van een normale auto.
 • Op dagvaarten kunnen caravans gratis mee naar Engeland.
 • Voordelig naar Londen met een ferry/trein combinatie. Met de dagafvaart reis je al vanaf €74 p.p. voor een volwassene en €37 per kind t/m 15 jaar naar Londen
 •  

Aan boord van deze ferry

De Stenaline boten die varen tussen Nederland en Engeland zijn behoorlijk goed uitgerust. Er zijn meerdere bars en restaurants, een casino, een gamezone, speeltuinen, winkels en lounges. Het complete overzicht kun je hier vinden.


Bagage en huisdieren

Op deze overtocht is het erg goed mogelijk om een huisdier mee te nemen. Deze mag in de auto blijven maar er zijn ook hutten en speciale plekken waar de huisdieren aan boord kunnen verblijven. Ook kun je van tevoren een kennel boeken. Er zijn voor de reis naar Engeland wel verplichtingen zoals bepaalde injecties en een dierenpaspoort. Lees hier alles over honden en ferries.


Haven Hoek van Holland

De boot vertrekt vanaf Havennummer 911, Stationsweg 10, 3151 HS Hoek van Holland.

Parkeren kan in de buurt. Er is een onbewaakte parkeerplaats op 1 minuut loopafstand van de terminal. Ook zijn er verschillende gratis parkeermogelijkheden bij het strand op de Badweg in Hoek van Holland. Dit is een paar minuutjes lopen vanaf de Stena Line terminal.

 • 1 dag kost €7,50
 • 2 dagen kost €15,00
 • 3 of meer dagen kost €20 en vervolgens € 5,00 per dag

Openbaar vervoer

Vanaf Schiedam vertrekt er een metro naar Hoek van Holland, daarnaast is het ook mogelijk om met de bus de haven te bereiken. Onder andere vanuit Den Haag en Delft vertrekken bussen richting de terminal. Bekijk 9292.nl voor meer informatie als je met het openbaar vervoer Hoek van Holland wilt bereiken.

Stena Line Hoek van Holland biedt een alles-in-1-pakket voor reizen tussen Nederland en Engeland. Dat houdt in dat je met je ferry ticket ook vanuit heel Nederland met de trein kunt reizen richting Hoek van Holland en bij aankomst verder kunt reizen naar andere stations in Engeland.


Haven Harwich

De veerboot meert aan op het adres: Parkeston Quay, Parkeston Harwich CO12 4SR

Voor wie verder reist met het openbaar vervoer gaan er aansluitende treindiensten naar Cambridge en Ipswich. Vanaf hier kan verder worden gereisd naar andere steden en gebieden. Het station vanwaar de treinen vertrekken heet: Harwich international Port en ligt aan de terminal.

Praat mee

We zijn erg benieuwd naar jouw vragen of ervaringen. Dus laat zeker even een reactie achter. Wij doen ons best om ook snel te reageren op vragen! 

2 Reacties
 1. ik wil wel met jullie boot mee naar Hoek van Holland. Maar ik heb geen idee wanneer ik mijn vakantie eindig. Kan ik bijvoorbeeld 2 dagen van te voren een reis regelen in juli?

  • Ja dat kan natuurlijk – maakt het wel makkelijker als je zonder auto reist – en mochten de boten nou onverhoopt vol zitten dan kun je eventueel ook nog via Dover Calais terug of via de kanaaltunnel of Eurostar met de auto.

   Maar in principe kan je een enkeltje boeken en dan net voor je terugreist nog een ticket bijboeken. Het risico is wel dat je in juli / juni volgens mij ook met het EK en de Olympische spelen zit dus het kan wat drukken zijn moet boekingen op de boten.

Laat een reactie achter

Harwich in het kort

Harwich is eigenlijk maar een klein plaatsje aan de monding van de rivieren Stour en Orwell. Het heeft vooral een functie als aanlegplaats voor de veerboten en de containerschepen. Je hoeft dus geen tijd vrij te maken voor een Harwich Sightseeing tour. Harwich heeft overigens een goede spoorverbindingen heeft met de rest van Engeland, waaronder het dichtbij gelegen Ipswich. Hier is al een stuk meer te doen! Toch zullen de meeste mensen doorgaan in de richting van Londen.

Alternatieve overtochten naar Engeland

Calais ⇒ Dover

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
DFDS
42 km
90 min.
tot 15 per dag
Dag-en-nacht service
Veerboot
97.50
Populair
dfds

IJmuiden ⇒ Newcastle

Van Nederland 🇳🇱
Naar Engeland 🇬🇧
DFDS
495 km
17 uur
Tot 7 per week
Met overnachting
Cruiseferry
56.00
Populair
p-o ferries

Rotterdam ⇒ Hull

Van Nederland 🇳🇱
Naar Engeland 🇬🇧
P&O
365 km
12 uur
Tot 7 per week
Met overnachting
Cruiseferry
145.00

Caen ⇒ Portsmouth

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
Brittany Ferries
204 km
5 uur 45 min, 7 uur
3 per dag
Dag- of nachtvaart
Cruiseferry
59.00

Calais ⇒ Dover

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
Irish Ferries
42 km
90 min.
Tot 12 per dag
Dag-en-nacht service
Veerboot
90.00

Roscoff ⇒ Plymouth

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
Brittany Ferries
180 km
11 uur, 5,5 uur
Tot 8 per week
Dag- of nachtvaart
Cruiseferry
25.00
Populair
stenaline ferry

Hoek van Holland ⇒ Harwich

Van Nederland 🇳🇱
Naar Engeland 🇬🇧
Stena Line
195 km
6,5 uur, 8,5 uur
Tot 2 per dag
Met overnachting
Cruiseferry
54.00
Populair
PO-ferries-1.png

Calais ⇒ Dover

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
P&O
42 km
90 min.
tot 10 per dag
Dag-en-nacht service
Veerboot
96.00

Cherbourg ⇒ Portsmouth

Van Frankrijk 🇫🇷
🇬🇧 Engeland, 🇫🇷 Frankrijk
Brittany Ferries
153 km
5 uur, 8 uur
2 per week
Dagvaart
Cruiseferry
51.00

Saint Malo ⇒ Poole

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
Condor Ferries
230 km
6 uur 20 min.
Tot 4 per week
Dagvaart
Fast Ferry
53.00

Saint Malo ⇒ Portsmouth

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
Brittany Ferries
260 km
9 uur
1 per dag
Dag- of nachtvaart
Cruiseferry
63.00

Le Havre ⇒ Portsmouth

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
Brittany Ferries
179 km
6 uur
5 per week
Dagvaart
Veerboot
100.00

Dieppe ⇒ Newhaven

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
DFDS
125 km
4 uur
3 per dag
Dagvaart
Veerboot
39.00

Duinkerken ⇒ Dover

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
DFDS
75 km
2 uur
Tot 12 per dag
Dag-en-nacht service
Veerboot
81.00

Cherbourg ⇒ Poole

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
Brittany Ferries, Condor Ferries
122 km
4 uur 30 min
Tot 10 per week
Dagvaart
Fast Ferry, Veerboot
53.00

Gebruik de muis om de balk te verschuiven of swipe eenvoudig met je vinger

Ferrygogo.nl
Logo