Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Veerboot naar IJsland

Op volle oceaan met de boot naar IJsland

Je kan natuurlijk naar IJsland vliegen, snel en wel zo praktisch, maar het kan natuurlijk ook met de veerboot. Een bijzonder avontuur dat je langs in enkele dagen in IJsland brengt. Er gaat een overtocht vanuit Denemarken naar IJsland. Je stapt her aan boord van de MS Norrona van Smyril Line

Maar misschien is niet iedereen o.p de hoogte van deze mogelijkheid? Jij bent dat nu in ieder geval wel!

Combineer met de Faeröer-eilanden

De boot naar IJsland maakt een tussenstop op de Faeröer-eilanden. Je hebt dan de mogelijkheid om hier uit te stappen en de eilanden te verkennen. Je stapt dan uit bij Torshavn. Smyril Line heeft ook vaak leuke combi-pakketten voor een stopover in Torshavn op de Faroër eilanden. 

Je kunt dan een aantal dagen later weer aan boord gaan voor het vervolg van de bootreis naar IJsland.

Route kaart voor de veerboot naar IJsland

Gebruik de interactieve kaart om de juiste overtocht en veerbootmaatschappij te vinden. Je kunt inzoomen en uitzoomen en de routes in de havens bekijken.

De ferry naar IJsland vertrekt vanuit het noordelijkste puntje van Denemarken (Hirtshals) naar de Faeröer Eilanden, waar een korte tussenstop gemaakt wordt in Torshavn. Vervolgens gaat de ferry verder naar Seyðisfjörður, een dorp aan de Oostkant van IJsland. De veerboot naar IJsland doet er zo'n 2,5 dag over om de oostkust van IJsland te bereiken vanuit Denemarken.

Deze route bedraagt in totaal rond de 1730 kilometer! Daarmee is het één van de langste overtochten op FerryGoGo.

Het vertrek in Denemarken is vanuit havenstad Hirtshals. De afstand vanaf Utrecht naar Hirtshals bedraagt ongeveer 940 kilometer. 

Dit is de je overtocht naar IJsland

Mooie route
Smyril Line logo

Hirtshals ⇒ IJsland

Van Denemarken 🇩🇰
Naar IJsland 🇮🇸
Smyril Line
1730 km
2,5 dagen
Tot 2 per week
Met overnachting
Cruiseferry
600.00

Gids voor de veerboot naar IJsland

De boot naar IJsland is een bijzondere overtocht over de noordelijke Atlantische Oceaan. De overtocht is de perfecte vorm van slow travel, want vanwege de afstand van hemelsbreed 1730 kilometer, duurt de overtocht in totaal ongeveer 66 uur. 

De reis naar IJsland begint in het noorden van Denemarken. Vanaf havenstad Hirtshals vaar je in ongeveer 38 uur naar Tórshavn op de Faeröer-eilanden, waar een stopover wordt gemaakt.

Op de Faeröer-eilanden kun je gewoon aan boord blijven, maar het is ook mogelijk om de Faroër eilanden enkele dagen te verkennen. 

Daarna kun je weer aan boord van de volgende boot, die naar Seyðisfjörður aan de Oostkust van IJsland vetrekt.

Je hebt het misschien al in de gaten: de overtocht van tweeënhalve dag is niet voor de efficiënte reiziger, maar voor de avonturier die het leuk vindt om een zeereis te maken. Het is dan wel enigszins een luxe-avontuur, want aan boord van MS Norröna van Smyril Line valt een hoop te beleven. Het grote voordeel? Je kan zelf de auto of camper meenemen naar IJsland op deze veerboot. Daarbuiten kun je genieten van een uitermate relaxte en comfortabele manier van reizen.

Aan boord van de MS Norröna

De MS Norröna is uitgerust met diverse cafés en restaurants. Daarnaast zijn er een fitness en zwembad aan boord en kun je een hottub huren met uitzicht op de Atlantische Oceaan. 's Avonds kun je een bezoekje brengen aan de bioscoop. 

Voor kinderen en tieners is er een speelhoek, een voetbalveldje en een game-kamer met Playstations. 

Wie graag in luxe reist heeft de mogelijkheid een suite te boeken, die meer ruimte en comfort biedt dan de standaard hutten.  

Hoewel de MS Norröna dus kenmerken van een cruise vertoont, vervult deze ook de functie van een veerboot. Reizigers kunnen hun eigen vervoersmiddelen meenemen, of dat nu een fiets, een 4×4-voertuig, een motor, of een camper is.

Vaarschema

  • Doorgaans is er 1 afvaart per week met vertrek op zaterdag.
  • In het zomerseizoen zijn er twee afvaarten per week.
  • Vanaf eind november tot en met maart zijn er geen afvaarten naar IJsland. De boot vaart dan niet verder dan Tórshavn op de Faeröer Eilanden. 

Bekijk de dienstregeling van 2024 (PDF)

In het vaarschema is het misschien lastig te zien hoe je reis eruit komt te zien als je besluit om een stopover te maken in Tórshaven. Smyril Line biedt de reis ook als ‘Totaalpakket‘ waardoor je tijdens het boeken direct kunt zien wat de volgende afvaart is. Dat vinden we handiger dan zelf puzzelen aan de hand van het vaarschema. 

Kosten boot naar IJsland

Nu ben je zeker wel benieuwd wat deze leuke overtocht gaat kosten? Helaas is de boot naar IJsland zeker niet gratis.

In het hoogseizoen moet je denken aan een bedrag van tussen de €1900 en €3500 voor een retour voor 2 personen. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de populariteit van de afvaart en of je een auto of camper aan boord meeneemt. We zien wel regelmatig aanbiedingen voorbij komen die flink goedkoper zijn. 

Smyril Line hanteert tegenwoordig dynamische prijzen. Dus hoe voller de boot, hoe duurder de overtocht. Dat betekent dat je er vroeg bij moet zijn voor een voordelige trip. Daarnaast is het ook verstandig om vroegtijdig te boeken omdat jouw gewenst type hut anders uitverkocht kan zijn.

Aan boord moet je ook nog rekening houden met extra kosten voor o.a. eten en drinken en eventuele extra’s zoals Wifi, Bioscoop of hottub. 

Wie dit toch wat te gortig vindt, kan de prijs van de overtocht op de volgende manier naar beneden brengen: 

  • Een enkele reis boeken zonder vervoersmiddel en terug vliegen
  • Een gedeelde hut boeken: beschikbaar zijn cabines voor mannen en vrouwen, elk met plaats voor maximaal zes personen.
  • Buiten het hoogseizoen boeken
  • Gebruik maken van een pakketreis of aanbieding

Over Tórshavn

IJsland dorp

Tórshavn is de hoofdstad van de Faeröer Eilanden. Sommige mensen zouden het echter eerder een dorp noemen, want er wonen niet zoveel mensen.

Voor wie besluit een week of langer te blijven zijn er verschillende excursies mogelijk. Je kunt hierbij denken aan een bustour over het eiland, een bezoekje aan klassieke huizen of een watervallentocht. Maar lekker rondwandelen en de sfeer proeven is natuurlijk ook erg leuk om te doen.

Overnachtingsmogelijkheden

Veerbootmaatschappij Smyril Line, heeft zelf twee hotels op de Færøer Eilanden. Je kunt deze direct toevoegen aan je boeking, maar je kunt zelf natuurlijk ook altijd wat uitkiezen. 

Over Seyðisfjörður

Het eindpunt van de ferry is het kleine stadje Seyðisfjörður. Dit ligt aan de oostkant van IJsland en is bekend om oude houten huizen. De omgeving van Seyðisfjörður is erg mooi, maar veel mensen zullen ervoor kiezen om door te reizen naar de westkust van IJsland. Daar zijn meer bezienswaardigheden en is meer te doen. 

In Seyðisfjörður zijn een paar hotels en een camping. Als je hier wil verblijven na aankomst van de boot, is het verstandig tijdig te boeken. Zo voorkom je dat deze volgeboekt zijn. 

Praat mee

We zijn erg benieuwd naar jouw vragen of ervaringen. Dus laat zeker even een reactie achter. Wij doen ons best om ook snel te reageren op vragen! 

2 Reacties
  1. De foto bij dit artikel is van de plaats Husavik, gelegen in het noorden van IJsland. Vooral bekend vanwege de mogelijkheden van whale watching.
    (En dus niet van Torshavn of Seygisfjordur)

Laat een reactie achter

Alle overtochten naar IJsland

Mooie route
Smyril Line logo

Hirtshals ⇒ IJsland

Van Denemarken 🇩🇰
Naar IJsland 🇮🇸
Smyril Line
1730 km
2,5 dagen
Tot 2 per week
Met overnachting
Cruiseferry
600.00

Gebruik de muis om de balk te verschuiven of swipe eenvoudig met je vinger

Ferrygogo.nl
Logo