Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Ferryhoppen over de Canarische Eilanden: 3 mogelijkheden

De Canarische Eilanden bieden een unieke kans om meerdere eilanden te verkennen met de ferry. In deze blog bespreken we drie routes om te ferryhoppen door deze prachtige eilandengroep. Ontdek hoe je efficiënt van het ene eiland naar het andere kunt reizen en geniet van de diverse landschappen en culturen die de Canarische Eilanden te bieden hebben.

Optie 1:
Fuerteventura ⇔ Lanzarote

Ferryhoppen 1

Omdat Fuerteventura en Lanzarote maar 12 kilometer van elkaar vandaag liggen, is een overtocht zo gemaakt. Wat daar natuurlijk leuk aan is, is dat je de natuur en cultuur van het andere eiland een dagje kunt meepikken. Je bent toch in de buurt, nietwaar? Voor deze overtocht kun je gebruik maken van de (Playa Blanca – Corralejo verbinding). Het eiland Lobos, vlakbij Fuerteventura, is ook een bezoekje waard.

Optie 2:
Tenerife ⇒ La Gomera ⇒ La Palma ⇒ Tenerife

Ferryhopping 2

Als je vanaf het populairste eiland Tenerife ook wat andere eilanden wilt verkennen, kun je een effectieve en boeiende eilandhoproute volgen. Begin op Tenerife, het grootste en meest bezochte eiland van de Canarische Eilanden. Vanuit Tenerife kun je eenvoudig naar La Gomera reizen, een eiland dat bekend staat om zijn ongerepte natuur en het prachtige Garajonay Nationaal Park. Vervolgens kun je verder naar La Palma, vaak “La Isla Bonita” genoemd, waar je kunt genieten van dramatische landschappen en uitstekende mogelijkheden voor sterrenkijken. Na je avonturen op La Palma keer je terug naar Tenerife. Of je deze route nu met de klok mee of tegen de klok in volgt, je zult ongetwijfeld een onvergetelijke reis maken.

Optie 3:
Gran Canaria ⇒ Tenerife ⇒ La Gomera ⇒ La Palma ⇒ Gran Canaria

Ferryhopping 3

Dit is een wat langere route die je kunt overwegen. Vanaf Gran Canaria (Agaete) reis je naar Tenerife (Santa Cruz de Tenerife), waar je het beste minimaal drie dagen kunt blijven om het eiland goed te verkennen. Vanuit Los Cristianos kun je een dagtrip maken naar La Gomera. Hoewel een dagtrip mogelijk is, is La Gomera eigenlijk meer geschikt voor een verblijf van meerdere dagen om echt van de natuur en wandelmogelijkheden te genieten. Na je bezoek aan La Gomera keer je terug naar Tenerife en vervolgens reis je terug naar Gran Canaria via Las Palmas. Deze route biedt een mooie mix van stedelijke bezienswaardigheden, natuurlijke schoonheid en eilandavonturen.

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan. Op de veerbootpagina van de Canarische Eilanden kun je een interactieve kaart bekijken en meer informatie vinden over de veerdiensten naar de verschillende eilanden.

Jelle van der Bij
Jelle van der Bij

aak kennis met Jelle, de creatieve geest achter FerryGoGo. Zijn reis begon toen hij een reis om de wereld aan het plannen was. Maar er was een probleem – hij kon niet gemakkelijk informatie vinden over veerbootovertochten. Dus besloot Jelle om het heft in eigen handen te nemen en FerryGoGo te creëren. Nu maakt hij het eenvoudig voor toeristen zoals jij om veerbootroutes te vinden en de waterwegen van de wereld te verkennen. Doe mee met Jelle op zijn missie om veerbootreizen een fluitje van een cent te maken met FerryGoGo! 🌍

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo