Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Rotterdam-Hull

Veerboten Rotterdam naar Hull

Met de boot naar Hull vanuit Rotterdam

Vanuit de haven van Rotterdam is het al jaren mogelijk om met deze veerboot naar Hull te varen. Een ideale overtocht tussen Nederland en Engeland. De overtocht duurt zo'n 12 uur en is een cruiseferry waarbij je dus overnacht aan boord van de veerboot. Er zijn verschillende type hutten. De auto, camper of caravan kan ook mee aan boord. 

P&O Ferries heeft regelmatig leuke aanbiedingen op deze overtocht.

Rondreis door het VK?

Hull is tevens de toegangspoort tot Leeds, Manchester, Sheffield en bijvoorbeeld Liverpool. Je kan natuurlijk deze overtocht ook in een rondreis verwerken. Dat je bijvoorbeeld vanuit Hulll naar het zuiden reist en via Harwich naar Hoek van Holland terug gaat.

Of je gaat bijvoorbeeld vanuit Rotterdam naar Hull en reist vervolgens door naar Schotland of Ierland. En kiest een andere route terug. Vanuit Newcastle naar IJmuiden bijvoorbeeld of vanuit Rosslare naar Duinkerken.

Routekaart Rotterdam-Hull

Gebruik de interactieve kaart om de juiste overtocht en veerbootmaatschappij te vinden. Je kunt inzoomen en uitzoomen en de routes in de havens bekijken. Op de kaart vind je de route van Rotterdam naar Hull als de tweede route van bovenaf gezien. Deze overtocht leidt je in de richting van Midden en Noord-Engeland.

Op FerryGoGo brengen we routes en overtochten in kaart. Zowel tekstueel als visueel. Met onze kaartjes bieden we je een houvast qua route, en verder vind je alle informatie die je moet weten voor je aan boord stapt. Bijvoorbeeld voor de overtocht van Rotterdam (Europoort) naar Hull, en waarom je met deze overtocht zou gaan. Maar ook wat je alternatieven zijn. 

Allereerst is het een ideaal uitgangspunt voor een vakantie naar Engeland of zelfs Schotland of Ierland als je nog een stukje doorrijdt. Verder is de veerboot ook een bijzonder prettige manier van reizen. Zeker als je met de caravan of camper op stap gaat is een stukje van de route afsnijden wel erg lekker. 

En uit eigen ervaring weten we dat de vakantie aan boord al begint. Op veel van de veerboten waar je ook overnacht is er namelijk genoeg te doen, en kun je ook nog eens eten, shoppen en ontspannen.

Wil je liever korter varen en langer rijden? Dan kun je o.a. de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich overwegen. Of je reist via Noord Frankrijk naar Engeland: via ofwel Duinkerken of Calais naar Dover.

Zie je de overtocht van Rotterdam naar Hull wel zitten: dan vind je hieronder meer praktische informatie en boekingstips.

Overtochten naar Engeland en alternatieven voor Rotterdam-Hull

Populair
p-o ferries

Rotterdam ⇒ Hull

Van Nederland 🇳🇱
Naar Engeland 🇬🇧
P&O
365 km
12 uur
Tot 7 per week
Met overnachting
Cruiseferry
145.00
Populair
stenaline ferry

Hoek van Holland ⇒ Harwich

Van Nederland 🇳🇱
Naar Engeland 🇬🇧
Stena Line
195 km
6,5 uur, 8,5 uur
Tot 2 per dag
Met overnachting
Cruiseferry
54.00
Populair
dfds

IJmuiden ⇒ Newcastle

Van Nederland 🇳🇱
Naar Engeland 🇬🇧
DFDS
495 km
17 uur
Tot 7 per week
Met overnachting
Cruiseferry
56.00

Veerbootgids Rotterdam - Hull

De ferry van Rotterdam naar Hull: je bent hier waarschijnlijk aanbelandt omdat je je aan het oriënteren bent op een overtocht naar Engeland, en het liefst vanuit Nederland. Dan is de overtocht vanuit Rotterdam naar Hull een goede opties. Mits je richting midden of Noord Engeland wil natuurlijk.

We helpen je dan graag aan wat praktische informatie en tips.

De overtocht in het kort

 • Rotterdam (Nederland) ➜ Hull (Engeland)
 • Tijdsduur: 12 uur
 • Veerbootmaatschappij: P&O Ferries
 • Alternatieven? Afhankelijk van waar je wil zijn kunnen ook IJmuiden – Newcastle, Calais-Dover, Hoek van Holland-Harwich en Duinkerken – Dover een alternatieve route bieden.

De veerboot naar Engeland vanuit Rotterdam

Deze ferry is één van de drie veerdiensten die vanaf Nederland naar Engeland gaan. P&O Ferries vaart hier met de Pride of Hull en Pride of Rotterdam. Deze vertrekken ‘s avonds vanaf Rotterdam Europoort en komen de volgende dag aan op hun bestemming. De boten zijn van het type cruiseferry. Dat betekent dat de veerboot is uitgerust met hutten, veel entertainment en faciliteiten.

Wanneer je een ticket boekt voor de veerboot van Rotterdam naar Hull, is een standaard binnenhut inbegrepen, geschikt voor twee tot vijf personen. Aan boord zijn er tal van amusementsmogelijkheden, en je hebt tevens de optie om deze overtocht als een minicruise te ervaren. Als je een minicruise maakt, dan reis je zonder auto heen en weer. Je hebt dan overdag de tijd om een bezoek brengen aan Hull of York.

Deze overtocht is een prima uitvalspunt voor een bezoek aan steden als York, Leeds, Sheffield, Manchester of Liverpool. Vanaf de haven is het dan ook gemakkelijk om toegang te krijgen deze steden of om verder te reizen naar bijvoorbeeld Schotland. Bovendien bestaat de mogelijkheid om vanuit Hull naar Liverpool te reizen en daar aansluitend een tweede veerboot te nemen naar Ierland of naar The Isle of Man.

Dienstregeling ferry Rotterdam naar Hull

De vertrektijden en aankomsttijden zijn nagenoeg iedere dag hetzelfde. Er zitten echter wat kleine verschillen in het schema op dagen in het weekend:

Van Rotterdam naar Hull met aankomst de volgende dag

 • Maandag: 21.00 ➜ 07.30
 • Dinsdag: 21.00 ➜ 07.30
 • Woensdag: 21.00 ➜ 07.30
 • Donderdag: 21.00 ➜ 07.30
 • Vrijdag: 21.00 ➜ 07.30
 • Zaterdag: 20.30 ➜ 07.30
 • Zondag: 20.30 ➜ 07.30

Van Hull naar Rotterdam met aankomst de volgende dag

 • Maandag: 20.30 ➜ 08.30
 • Dinsdag: 20.30 ➜ 08.30
 • Woensdag: 20.30 ➜ 08.30
 • Donderdag: 20.30 ➜ 08.30
 • Vrijdag: 20.30 ➜ 09.00
 • Zaterdag: 20.30 ➜ 09.00
 • Zondag: 20.30 ➜ 08.30

Vaartijd Rotterdam-Hull

 • De vaartijd is 12 uur of 12,5 uur op de zaterdag en zondag

Hoe lang kun je het beste van tevoren aanwezig zijn?

Je moet minimaal 1,5 uur van tevoren hebben ingecheckt. Bij vertrek om 21:00 sluit de check-in om 19:30 en bij vertrek om 20:30 sluit de check-in om 19:00. Voor een soepel reisverloop is het verstandig om ruim van tevoren aanwezig te zijn. Dat geldt zeker voor drukkere dagen in het weekend en hoogseizoen.

Tickets

Tickets voor deze overtocht zijn eenvoudig vooraf online te bestellen op de website van P&O. De maatschappij werkt met dynamische prijzen. Dat betekent dat de tickets doorgaans duurder worden naarmate de ferry meer geboekt wordt. De voordeligste tickets en hutten boek je daarom zo ver mogelijk van tevoren. Het helpt ook om op tijd te boeken als je met de auto gaat, het parkeerdek is nogal eens uitverkocht.

Bagage en huisdieren

🧳 Er gelden geen restricties voor bagage op deze route.

Op deze overtocht is het goed mogelijk om een huisdier mee te nemen. Daar zijn wel wat extra kosten aan verbonden en huisdieren moeten in de speciale kennels aan boord verblijven. Er zijn voor de reis naar Engeland wel verplichtingen zoals bepaalde injecties en een dierenpaspoort.

Adressen, parkeren en OV

Rotterdam Europoort

De terminal van P&O ferries is op ongeveer 35 kilometer van Rotterdam gelegen. Je kunt deze terminal eenvoudig per auto bereiken door de A15 te volgen. De vertrekhaven staat goed aangegeven met bordjes.

📍  Luxemburgweg 2, 3198 LG Europoort Rotterdam

Parkeren

Bij de terminal is voldoende parkeergelegenheid voor auto`s. Dit is bovendien gratis.


Openbaar vervoer

Er is geen openbaar vervoer naar de Europoort terminal. Je kunt dus het beste gebruik maken van een taxi of van de P&O bustransfers uit Rotterdam en Amsterdam.


P&O Bustransfers

Het is mogelijk om bij P&O een bustransfer te boeken. Dit kun je direct doen als je de overtocht samenstelt. Je kunt uit de volgende bussen kiezen:

Amsterdam

Om 17:00 vertrekt de P&O bus vanuit Amsterdam vanaf het adres: Piet Heinkade 95.

Rotterdam

Om 18:00 uur vertrekt de P&O bus vanuit Rotterdam vanaf de halte Conradstraat. Deze ligt nabij Rotterdam Centraal Station

De terugreisbussen vertrekken vanaf de haven op werkdagen om 09:15 uur en in het weekend om 09:45.

Hull

Hull, of officieel Kingston upon Hull, is een stad met ongeveer 275.000 inwoners. De stad ligt in landelijk gebied rond het riviertje de Hull die uitmondt in de Humber. Dit is het stuk water waar ook de veerboten aankomen.

📍Hull Ferry Terminal 1, King Georgeock, Hedon Road, Hull, HU9 5QA

Openbaar vervoer

Er rijden regelmatig bussen tussen het Paragon Interchange van en naar de ferry terminal, de dienstregeling eindigt om 17:00 uur. Het treinstation ligt op ongeveer 10 minuten rijden van de haven en vanuit hier zijn er goede spoorverbindingen met de rest van Engeland. Een taxi vanaf de terminal naar het station kost ongeveer €10,-

Wat is er te doen in Hull?

De stad Hull staat nou niet echt bekend om de vele toeristische trekpleisters maar in een stad van dit formaat is altijd wel wat te doen. Zo vind je er gezellig Britse Horeca, kun je shoppen en zijn er een paar musea.

Wil je precies weten wat er allemaal te doen is? Dan is visithull.org de juiste website om even rond te kijken. Natuurlijk pakken wel veel reizigers direct de trein of auto naar Sheffield, Liverpool, Manchester of Leeds gezien daar net wat meer te doen is. Ook York is om de hoek.

Praat mee

We zijn erg benieuwd naar jouw vragen of ervaringen. Dus laat zeker even een reactie achter. Wij doen ons best om ook snel te reageren op vragen! 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Alle overtochten naar Engeland

Calais ⇒ Dover

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
DFDS
42 km
90 min.
tot 15 per dag
Dag-en-nacht service
Veerboot
97.50
Populair
dfds

IJmuiden ⇒ Newcastle

Van Nederland 🇳🇱
Naar Engeland 🇬🇧
DFDS
495 km
17 uur
Tot 7 per week
Met overnachting
Cruiseferry
56.00
Populair
p-o ferries

Rotterdam ⇒ Hull

Van Nederland 🇳🇱
Naar Engeland 🇬🇧
P&O
365 km
12 uur
Tot 7 per week
Met overnachting
Cruiseferry
145.00

Caen ⇒ Portsmouth

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
Brittany Ferries
204 km
5 uur 45 min, 7 uur
3 per dag
Dag- of nachtvaart
Cruiseferry
59.00

Calais ⇒ Dover

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
Irish Ferries
42 km
90 min.
Tot 12 per dag
Dag-en-nacht service
Veerboot
90.00

Roscoff ⇒ Plymouth

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
Brittany Ferries
180 km
11 uur, 5,5 uur
Tot 8 per week
Dag- of nachtvaart
Cruiseferry
25.00
Populair
stenaline ferry

Hoek van Holland ⇒ Harwich

Van Nederland 🇳🇱
Naar Engeland 🇬🇧
Stena Line
195 km
6,5 uur, 8,5 uur
Tot 2 per dag
Met overnachting
Cruiseferry
54.00
Populair
PO-ferries-1.png

Calais ⇒ Dover

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
P&O
42 km
90 min.
tot 10 per dag
Dag-en-nacht service
Veerboot
96.00

Cherbourg ⇒ Portsmouth

Van Frankrijk 🇫🇷
🇬🇧 Engeland, 🇫🇷 Frankrijk
Brittany Ferries
153 km
5 uur, 8 uur
2 per week
Dagvaart
Cruiseferry
51.00

Saint Malo ⇒ Poole

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
Condor Ferries
230 km
6 uur 20 min.
Tot 4 per week
Dagvaart
Fast Ferry
53.00

Saint Malo ⇒ Portsmouth

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
Brittany Ferries
260 km
9 uur
1 per dag
Dag- of nachtvaart
Cruiseferry
63.00

Le Havre ⇒ Portsmouth

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
Brittany Ferries
179 km
6 uur
5 per week
Dagvaart
Veerboot
100.00

Dieppe ⇒ Newhaven

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
DFDS
125 km
4 uur
3 per dag
Dagvaart
Veerboot
39.00

Duinkerken ⇒ Dover

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
DFDS
75 km
2 uur
Tot 12 per dag
Dag-en-nacht service
Veerboot
81.00

Cherbourg ⇒ Poole

Van Frankrijk 🇫🇷
Naar Engeland 🇬🇧
Brittany Ferries, Condor Ferries
122 km
4 uur 30 min
Tot 10 per week
Dagvaart
Fast Ferry, Veerboot
53.00

Gebruik de muis om de balk te verschuiven of swipe eenvoudig met je vinger

Ferrygogo.nl
Logo