Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Reisroute Helsinki, Aland, Stockholm en Göteborg: Finland en Zweden

Inspiratie aan het op doen? Mooi zo, want deze reisroutes zijn precies daartoe bestemd. Om jou op de juiste route voor je volgende avontuur te zetten. Omdat Stockholm niet direct per veerboot vanuit bijvoorbeeld Duitsland of Denemarken bereikbaar is, zaten we te kijken wat een leuke route is om onder andere Stockholm aan te doen. En die hebben we gevonden!

Het hoogtepunt van deze reisroute ligt in de overtocht tussen Helsinki – de Aland eilanden en Stockholm maar ook de andere routes zijn zeker de moeite waard.

In onderstaande kaart zie je hoe deze reis er visueel uitziet.

In de linkerbovenhoek van de kaart zie je een icoontje waar je op kan klikken. Als je daar op klikt komen de verschillende steden en overtochten naar voren waar je ook weer op kan klikken voor meer informatie.

Deze reis kan je twee kanten op maken. Bijvoorbeeld eerst vanuit Duitsland naar Helsinki en dan richting Zweden. Of eerst richting Zweden en dan via Göteborg naar Stockholm, de Aland-eilanden naar Finland en dan weer terug naar Duitsland en Nederland.

In deze beschrijving doen we eerst Finland aan voordat we naar Zweden gaan.

De boot naar Helsinki

Vanuit Duitsland naar Finland kan in één streep met de veerboot van Travemunde-Lubeck naar Helsinki. Een lange overtocht van 30 uur waar je ook de auto of caravan mee kan nemen. Deze overtocht wordt gevaren door Finnlines, en je overnacht dus zeker 1 nacht aan boord van deze cruiseferry. Aan boord ontbreekt het je aan niks. Je vindt hier restaurants, vertier en zelfs een wellness, sauna en een fitness aan boord, en voor de kids onder meer een speciale kids corner.

Na een flinke overtocht waarbij je zo'n 1000 kilometer aflegt kom je aan in Helsinki. Hoe lang je daar blijft en dat invult is verder helemaal aan jou. Wij gaan vast door naar stap 2 van deze reisroute.

Van Helsinki naar Mariehamn en Stockholm

De route van Finland naar Zweden, via de Aland eilanden – een Finse eilandengroep tussen Finland en Zweden in. Dit schijnt een prachtige route te zijn langs vele mooie eilanden, kustlijnen en rauwe natuur. Deze route kan je onder meer via Tallink Silja of Viking Line boeken, of vergelijken via Direct Ferries waar je het voordeligste uit bent.

Op deze route maak je een korte stop op de Aland eilanden, bij Mariehamn om vervolgens door te varen naar Stockholm.

Ook onderweg naar Stockholm kom je langs de archipel van Stockholm, in het Zweeds ook wel de Skargarden. Je kan eventueel zelfs een veertocht door de Skargarden zelf boeken bij Waxholmsbolaget die verschillende eilanden aan doet.

Van Stockholm naar Göteborg

Dit stuk doe je met de auto of camper. Er zijn verschillende reisroutes denkbaar afhankelijk van waar je langs wil rijden of wat je wil zien. Waarom naar Göteborg? Omdat het net als Stockholm een mooie stad is waar genoeg te doen is, maar die tips laten we verder over aan de reisblogs. Wat wel van belang is dat hier weer een directe overtocht naar Kiel is in Duitsland. Daar kun je overigens ook vanuit Oslo direct naar toe varen. Voor een globaal idee: van Stockholm naar Göteborg rijden kost je zo'n 5 uur, vanuit Stockholm naar Oslo is zo'n 6 uur rijden.

Boot terug naar Kiel vanuit Göteborg

Na het verblijf in of rondom Göteborg is het (waarschijnlijk) weer tijd om huiswaarts te keren. Vanuit Göteborg gaat er een directe veerboot naar Duitsland. De Stena Line veerboot doet zo'n 15 uur over de ongeveer 600 kilometer varen. Ook dit is weer een mooie overtocht waar je onder meer onder de Deense Grote Beltbrug doorvaart. Een heerlijk comfortabele overtocht met overnachting waarna je uitgerust in Kiel uitkomt om de laatste etappe naar huis af te ronden.

Eerder schreven werkten we ook een reisroute door Noorwegen, Denemarken en Zweden uit. Wellicht een leuk alternatief voor deze reisroute.

JW van Tilburg
JW van Tilburg

JW is één van de mede oprichters van FerryGoGo, is gek op eten, drinken en reizen! Zoekt graag gegevens en geschiedenis uit over de vele bestemmingen op FerryGoGo. Moet op één of andere manier altijd weten hoeveel mensen waar wonen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo