Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Veerboot naar Noorwegen vanuit Duitsland

Je beste optie: veerboot Kiel - Oslo

Sinds het wegvallen van de overtocht van Emden naar Kristiansand is er nog één directe veerboot vanuit Duitsland naar Noorwegen: de veerboot van Kiel naar Oslo. Wat ons betreft een uitstekende keuze en een hele comfortabele veerboot. Ook onder Nederlandse toeristen en reizigers is dit een populaire overtocht.

Alternatieve ferry routes naar Noorwegen

We bespreken ook de alternatieven vanuit Duitsland. Je kan bijvoorbeeld vanuit Duitsland de veerboot naar Zweden nemen (Trelleborg of Göteborg) en vanuit daar verder rijden. Je kan doorsteken via Puttgarden-Rodby en via de Sontbrug doorreizen. Je kan ook doorrijden naar Denemarken en vanuit daar één van de veerboten naar Noorwegen.

Veerboot kaart Duitsland (Kiel) - Noorwegen (Oslo)

Gebruik de interactieve kaart om de juiste overtocht en veerbootmaatschappij te vinden. Je kunt inzoomen en uitzoomen en de routes in de havens bekijken.

Voor een redelijke korte tijd kon je direct vanuit Nederland met de veerboot naar Noorwegen. Dit was op de route Eemshaven Kristiansand, die route is helaas komen te vervallen, ook de opvolger vanuit Emden naar Kristiansand vaart inmiddels niet meer. Maar de veerboot naar Noorwegen is nog steeds populair. Één van de best aangeschreven overtochten / veerboten naar Noorwegen is de Color Line ferry van Kiel naar Oslo.. Vanuit Duitsland is dit op het moment ook de enige veerboot naar Noorwegen. Op deze pagina meer informatie over de boot naar Noorwegen uit Duitsland (Kiel)

Overtochten naar Noorwegen vanuit Duitsland

Populair
colorline logo

Kiel ⇒ Oslo

Van Duitsland 🇩🇪
Naar Noorwegen 🇳🇴
Color Line
622 km
20 uur
7 per week
Met overnachting
Cruiseferry
398.00

Veerbootgids van Duitsland naar Noorwegen

Duitsland – Noorwegen veerboot informatie

Noorwegen – Duitsland ferry informatie

Op dit moment is er dus maar één directe overtocht van Duitsland naar Noorwegen. De boot van Kiel naar Oslo. Zelf zijn we enthousiast over deze verbinding: van veel vrienden en kennissen hebben we begrepen dat dit een fijne overtocht is. Op de pagina van de route Kiel-Oslo zelf kun je ook beeldmateriaal vinden van deze overtocht en het schip waar je op vaart. 

Goed, over de overtocht zelf. Dit is dus een lange overtocht over zee die zo'n 20 uur duurt en hemelsbreed is het zo'n 625 kilometer. Je vertrekt veelal in de middag vanuit Kiel (vaak rond 14.00) en bent dan de volgende dag om 10.00 in de Noorse hoofdstad Oslo. Een prettige overtocht en ook een populaire, zeker nu de alternatieven uit Eemshaven en Emden zijn komen te vervallen

Wat moet je verder weten op deze overtochten?

  • In zowel de havens van Kiel en Oslo is genoeg te doen, beiden zijn grote havensteden.
  • Ben je op zoek naar tips over Noorwegen? Dan kan je ook zeker eens een kijkje nemen op het Vakantie naar Noorwegen blog. Daar zijn veel handige reistips en adviezen te vinden.
  • Wil je een kortere overtocht? Dan kan je een stuk verder rijden en pas in Denemarken de boot pakken.  

Langer rijden en minder lang op de boot?

Dan kun je eventueel ook doorrijden naar één van de Deense havens. Dat kan ook goedkoper uitpakken omdat als je bijvoorbeeld uit Hirtshals vertrekt je geen overnachting en hut nodig hebt. De ferry is natuurlijk wel een lekkere, comfortabele manier van reizen

Naast dat je via Kiel- Oslo naar Noorwegen kan reizen, zou je eventueel ook via Puttgarden-Rodby, de Sontbrug en door Zweden naar Noorwegen kunnen reizen en vanaf Hirtshals naar o.a. Bergen, Stavanger, Kristiansand en Larvik.

Alternatieven boot van Duitsland naar Noorwegen

Vind je de overtocht te duur of te lang, of ben je om een andere reden op zoek naar een alternatief? Dan zou je ook eens kunnen kijken naar de veerboten vanuit Denemarken naar Noorwegen. Zeker uit de Noord-Deense stad Hirtshals heb je een uitgebreid aanbod aan veerboten naar Noorwegen. 
 
De kortste overtocht is dan 2,5 uur. Onderstaand zie je een kaartje met de overtochten vanuit Denemarken naar Noorwegen. 
 

De ferries vanuit Denemarken naar Noorwegen

Als je op het kaartje en de havens klikt krijg je meer informatie over deze alternatieve routes. Vanuit de Deense havenstad Hirtshals heb je veel keuze wat betreft bestemmingen in Noorwegen.

Praat mee

Vraag, beantwoord en ontdek routes en overtochten tussen Duitsland en Noorwegen. Wij en onze bezoekers proberen je op weg te helpen naar een geschikte overtocht. 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Alle overtochten naar Noorwegen (dus ook die vanuit Zweden en Denemarken)

Populair
colorline logo

Kiel ⇒ Oslo

Van Duitsland 🇩🇪
Naar Noorwegen 🇳🇴
Color Line
622 km
20 uur
7 per week
Met overnachting
Cruiseferry
398.00
Snelle ferry
fjordline colorline hirtshals-kristiansand

Hirtshals ⇒ Kristiansand

Van Denemarken 🇩🇰
Naar Noorwegen 🇳🇴
Color Line, Fjord Line
132 km
2 uur 15 min
Tot 2 per dag
Dagvaart
Fast Ferry, Veerboot
34.00

Frederikshavn ⇒ Oslo

Van Denemarken 🇩🇰
Naar Noorwegen 🇳🇴
DFDS
275 km
9 uur
5 per week
Met overnachting
Cruiseferry
55.00

Hirtshals ⇒ Stavanger

Van Denemarken 🇩🇰
Naar Noorwegen 🇳🇴
Fjord Line
291 km
10 uur 30 min
1 per dag
Met overnachting
Cruiseferry
47.00

Kopenhagen ⇒ Oslo

Van Denemarken 🇩🇰
Naar Noorwegen 🇳🇴
DFDS
482 km
19 uur
7 per week
Met overnachting
Cruiseferry
41.00
Mooie route
fjordline

Hirtshals ⇒ Bergen

Van Denemarken 🇩🇰
Naar Noorwegen 🇳🇴
Fjord Line
410 km
16 uur 30 min
1 per dag
Met overnachting
Cruiseferry
47.00

Hirtshals ⇒ Larvik

Van Denemarken 🇩🇰
Naar Noorwegen 🇳🇴
Color Line
163 km
3 uur 45 min
Tot 2 per dag
Dagvaart
Veerboot
34.00

Gebruik de muis om de balk te verschuiven of swipe eenvoudig met je vinger

Ferrygogo.nl
Logo