Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Ferry naar Sardinië

Veerboten naar Sardinië

Wil je met de boot naar Sardinië vanuit Italië? Dan heb je verschillende vertrekpunten om uit te kiezen. Je kunt vertrekken vanuit Genua, Livorno, Civitavecchia, of Napels, waarbij je de keuze hebt tussen langere overtochten met comfortabele cruiseferry's of kortere, snelle overtochten.

Aankomsthavens op Sardinië

Afhankelijk van je eindbestemming op het eiland, kun je de juiste route kiezen. Er zijn verschillende aankomsthavens op Sardinië, waaronder Olbia, Porto Torres, Golfo Aranci en Cagliari. Zo kun je bijvoorbeeld een langere overtocht van ongeveer 10 uur vanuit Genua naar Olbia maken, ideaal als je van plan bent om de noordoostelijke kust en de Costa Smeralda te verkennen. Als je naar het zuiden wilt, kun je vanuit Civitavecchia naar Cagliari reizen. 

Veerboot kaart overtochten naar Sardinië

Gebruik de interactieve kaart om de juiste overtocht en veerbootmaatschappij te vinden. Je kunt inzoomen en uitzoomen en de routes in de havens bekijken.

Er zijn verschillende veerbootroutes vanuit Italië naar Sardinië. Vanuit Genua kun je een comfortabele overtocht maken naar Olbia of Porto Torres, ideaal voor het verkennen van de noordelijke en centrale delen van het eiland. Livorno biedt verbindingen naar zowel Olbia als Golfo Aranci, perfect voor een snelle toegang tot de noordoostkust. 

Vanuit Civitavecchia, de haven van Rome, kun je naar Olbia of Cagliari reizen, met snelle en gemakkelijke toegang tot het zuiden van Sardinië. Tot slot vertrekken er vanuit Napels ook ferry's naar Cagliari, wat een goede optie is voor reizigers uit het zuiden van Italië.

Overtochten naar Sardinië

Livorno ⇒ Olbia

🇮🇹 Italië, 🇮🇹 Sardinië
Grimaldi Lines, Moby
313 km
7 uur
28 per week
Cruiseferry
21.00

Genua ⇒  Olbia

Van Italië 🇮🇹
🇮🇹 Sardinië
GNV, Moby
490 km
24 per week
Dag- of nachtvaart
29.00

Livorno ⇒ Golfo Aranci

Van Italië 🇮🇹
🇮🇹 Italië, 🇮🇹 Sardinië
Corsica Ferries
329 km
9 uur
12 per week
Dag- of nachtvaart
24.00

Genua ⇒ Porto Torres

Van Italië 🇮🇹
🇮🇹 Sardinië
Moby, Tirrenia
600 km
11 per week
Dag- of nachtvaart
Cruiseferry
33.00

Veerbootgids overtocht naar Sardinië

1. Overtocht vanaf Genua naar Sardinië (Olbia of Porto Torres)

Genua is een grote haven waarbij constant boten vertrekken naar verschillende plaatsen, zo ook Sardinië. Vanuit Genua kan je zowel kiezen voor een route naar Olbia als Porto Torres. Met beide tochten ben je ongeveer 10 uur onderweg.

De wegen van en naar de haven kunnen behoorlijk druk zijn. Houd hier dus rekening mee als je een veerboot moet halen.
Moet je nog iets regelen? Dit kan bij een van de balies aan het begin van de haven. Je kunt hier ook ter plaatse kaartjes kopen, al raden we dit niet aan.

Er is één terminal voor de haven met loketten van de rederijen.

Ook zijn er een aantal gunstig gelegen hotels voor mensen die geen risico willen nemen om de boot te missen na vertraging onderweg.

2. Vertrek vanuit Livorno naar Olbia of Golfo Aranci

De boten vanuit Livorno vertrekken wat zuidelijker dan Genua. Je zit dus vaak wat korter op de boot, al gaat het meestal maar om een uur of 2.

Als je met de auto vanuit Nederland rijdt zouden wij daarom Genua aanraden, dan is het namelijk korter rijden.

Wel is Livorno een leuke plaats om te bezoeken en als je de reis naar Sardinië combineert met een vakantie in Toscane, dan is een overtocht vanuit Livorno ideaal.

Dit is de veerboot die tussen het Italiaanse vasteland, Elba en Corsica vaart.

3. Veerboot naar Golfo Aranci vanuit Livorno

Een veelgebruikte overtocht naar Golfo Aranci (Sardinië) is de veerboot Livorno-Golfo Aranci. Elke week gaan er zo'n 12 boten heen en weer. Deze overtocht naar Sardinië duurt zo'n 9 uur en is zowel als dag als nachtvaart te boeken. Op deze overtocht vaar je met Corsica Ferries

Verder zijn er nog een paar andere overtochten die je zou kunnen overwegen. De verbindingen Livorno-Olbia en Genua-Olbia zijn ook fijne verbindingen.

4. Ferry overtocht tussen Corsica en Sardinië

Voor vakantiegangers is er ook nog de overtocht tussen Corsica en Sardinië, dit is: Bonifacio – Santa Teresa di Gallura.

Met deze verbinding ben je ongeveer een uurtje onderweg voor zo'n €30.

Het fijne van deze overtocht is dat je in korte tijd naar de overkant kan. Ben je dus op vakantie op een van de eilanden of zelfs op het vaste land van Italië of Frankrijk, dan kan je één dag of meerdere dagen de eilanden bezoeken en weer terug reizen.

Voor meer informatie over deze overtocht zou je onderstaande pagina kunnen bekijken.

Praat mee

We zijn erg benieuwd naar jouw vragen of ervaringen. Dus laat zeker even een reactie achter. Wij doen ons best om ook snel te reageren op vragen! 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Alle overtochten naar Sardinië

Livorno ⇒ Olbia

🇮🇹 Italië, 🇮🇹 Sardinië
Grimaldi Lines, Moby
313 km
7 uur
28 per week
Cruiseferry
21.00

Genua ⇒  Olbia

Van Italië 🇮🇹
🇮🇹 Sardinië
GNV, Moby
490 km
24 per week
Dag- of nachtvaart
29.00

Livorno ⇒ Golfo Aranci

Van Italië 🇮🇹
🇮🇹 Italië, 🇮🇹 Sardinië
Corsica Ferries
329 km
9 uur
12 per week
Dag- of nachtvaart
24.00

Genua ⇒ Porto Torres

Van Italië 🇮🇹
🇮🇹 Sardinië
Moby, Tirrenia
600 km
11 per week
Dag- of nachtvaart
Cruiseferry
33.00

Gebruik de muis om de balk te verschuiven of swipe eenvoudig met je vinger

Ferrygogo.nl
Logo