Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Ontdek de subtropische Isles of Scilly

Een subtropische oase voor de kust van Engeland? Het klinkt ongeloofwaardig en toch is het waar! Vooruit, het zijn misschien niet de Canarische eilanden, maar de Scilly eilanden doen wel een gooi naar het stempel paradijselijk eiland. Compleet met witte stranden, wuivende palmen en een aangenaam klimaat. Doordat de Isles of Scilly midden in de warme golfstroom liggen, ligt de gemiddelde temperatuur hier hoger dan op het Engelse vasteland.

De eilanden hebben ongerepte stranden en een prachtige natuur. Subtropische planten kunnen hier goed overleven en je ziet veel vrolijk gekleurde bloemen in het landschap. Vooral beroemd zijn de Scilly daffodils: de ons wel bekende gele narcissen.

Met de ferry naar de Isles of Scilly

De Scilly eilanden liggen voor de kust van Cornwall, in Zuidwest Engeland. De archipel bestaat uit 5 bewoonde eilanden, plus maar liefst 140 onbewoonde eilanden. Wil je met de ferry naar de Isles of Scilly, dan vaar je eerst naar St Mary's: het grootste eiland. De veerboot vertrekt vanuit de havenstad Penzance in Cornwall. De overtocht met The Isles of Scilly ferry service duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten: een mooie boottocht langs de kust van Cornwall.

Mag de hond mee aan boord? Ja, honden mogen (mits aangelijnd) mee aan boord van de ferry naar St Mary’s.

Eilandhoppen tussen de Scilly eilanden

Eenmaal gesetteld op St. Mary’s is het tijd om de overige eilanden te verkennen. Zet koers naar de veerbootterminal van St Mary’s en stap aan boord van één van de kleurige tripper boats; dit zijn open boten die je naar de eilanden Bryher, St. Agnes, Tresco en St. Martin’s brengen. Ook zijn er tours waarmee je 1, 2, of soms wel 3 eilanden op één dag kunt bekijken.

Hugh town - Isles of Scilly
Hugh town – Isles of Scilly

Highlights van de 5 Scilly eilanden

Er zijn een paar dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben op The Isles of Scilly[1]https://www.visitislesofscilly.com/:

  1. Op St. Mary’s voel je in het charmante hoofdstadje Hugh Town de authentieke eilandsfeer. Maak ook een wandeling over de historische vestingmuren van het eiland: Garrisson Walls.
  2. Ook Bryher is een schitterend wandeleiland. Beklim de zeven heuvels van Bryher (in één wandeling) en geniet van fantastische uitzichten
  3. Op St. Agnes ga je vogels spotten en drink je een drankje in the Turk’s Head: de meest zuidelijke pub van Groot-Brittannië mét een prachtig uitzicht op zee!
  4. Ben je op de Scilly eilanden dan wil je naar Tresco voor Tresco Abbey Gardens: de botanische tuinen met een fantastische collectie mediterrane planten en bloemen.
  5. Op St. Martin’s ga je watersporten, snorkelen met zeehonden en wil je de lokaal geproduceerde wijn proeven bij St. Martin's Vineyard. Daarna kun je je roes uitslapen op het witte zand van één van de mooie stranden van dit eiland
TIP – een leuke site waar je veel informatie vindt over de Scilly eilanden: Visitislesofscilly.com
Reis van Nederland naar Engeland met de veerboot: bekijk alle ferryroutes naar Groot-Brittannië
Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo