Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Met de ferry langs de kliffen van Moher

De kliffen van Moher: een schitterend natuurfenomeen en een favoriete bezienswaardigheid. De indrukwekkende kliffen strekken zich uit over zo’n 8 kilometer langs de Ierse westkust, in de streek Clare. Deze sprookjesachtige plek wil je absoluut gezien hebben wanneer je op vakantie in Ierland bent. En dat kan zowel vanaf het land als vanaf het water.

De kliffen van Moher: uitzichtpunten

Het uitzicht vanaf de kliffen is fenomenaal. Langs de hele kustlijn zijn er van Noord tot Zuid verschillende uitzichtpunten waarvandaan je steeds een nieuw fantastisch panorama op de ruige kliffen krijgt voorgeschoteld. Weer of geen weer, op deze plek is moeder natuur op haar best. Zo is het gebied ook een veilige plek voor grote kolonies broedende zeevogels zoals de papagaaiduiker. Dus terwijl je geniet van de Atlantische oceaan en het zicht op de Aran eilanden; kijk goed of je de papegaaiduikers, zeehonden en dolfijnen kunt spotten!

Papagaaiduiker op de kliffen

Cliffs of Moher Coastal Walk

Het bezoekerscentrum (Cliffs of Moher Experience) is het centrale punt. Hiervandaan kun je verschillende kanten de kliffen op. Omdat het zo’n populaire plek is, kan het op mooie dagen en in de vakantieperiodes rondom het bezoekerscentrum vrij druk zijn. De ruige omgeving beleef je dan ook het best tijdens de Cliffs of Moher Coastal Walk. De route van deze kustwandeling loopt dwars over de kliffen en over goed begaanbare wandelpaden. [1]https://www.cliffsofmoher.ie

TIP: Bezoek O'Brien's Tower: het hoogste punt van de Ierse kliffen. Het staat op een landtong van de Cliffs of Moher en biedt een prachtig uitzicht in zuidelijke richting naar Hags Head en in noordelijke richting naar Doolin.

De kliffen van Moher vanaf het water

Vanaf het water zie je pas echt hoe hoog de kliffen zijn! Ze rijzen wel 200 meter de lucht in vanaf de zeespiegel. Doolin Ferry vaart langs de kliffen van Moher. Dit is een mooie boottocht waarbij je langs de imposante kustlijn en de Aran eilanden vaart. Ook breng je een bezoekje aan de zeegrot waar de film ‘Harry Potter and the Halfblood Prince’ is opgenomen. Begrijpelijk dat dit als filmlocatie is gekozen, want het is een indrukwekkende plek. Tijdens de boottrip krijg je informatie over de geschiedenis en de natuur rondom de kliffen.

Naar Ierland met de auto en de ferry

De Cliffs of Moher liggen in het westen van Ierland. Wil je niet met het vliegtuig, maar liever met je eigen auto van Nederland naar Ierland? Dan staat je een mooie road (and sea!) trip te wachten. De ferry- en autoroute is echt onderdeel van de vakantie. Je kunt reizen via Nederland en Groot-Brittannië of via Frankrijk en bent meerdere dagen onderweg. Je kunt bijvoorbeeld een nachtboot nemen en overnachten op de ferry of slapen in een leuke B&B in Engeland.

De kortste route naar de westkust van Ierland is met de veerboot van Hoek van Holland naar Harwich en vervolgens van Holyhead naar Dublin

De rechtstreekse veerboot naar Ierland vertrekt 2x per week vanuit Frankrijk. Dit is de route Roscoff – Cork. Je komt aan in het oosten van Ierland, waarvandaan het nog zo’n 2,5 uur rijden is naar de fameuze kliffen van Moher.

Kamperen in Ierland? Bekijk de tips: camper of caravan mee op de ferry naar Ierland

Bronnen

Bronnen
1 https://www.cliffsofmoher.ie
Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo