Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Groot Nieuw P&O Schip (Calais-Dover) In Testfase

Er zijn deze week proefvaarten geweest van het eerste schip van P&O Ferries. Op de Dover-Calais route gaan vanaf 2023 twee nieuwe schepen varen voor P&O Ferries. Deze twee nieuwe schepen worden zeer grote ferries. Meer dan 1500 passagiers kunnen op deze schepen varen en meer dan 3600 baanmeters aan vracht kunnen via deze schepen vervoerd worden.

Deze giganten worden gebouwd door de Chinese GSI Scheepswerf en zijn deze week voor het eerst op proefvaart geweest. De verwachting is dat de eerste van deze twee schepen in het eerste kwartaal van 2023 dienst zal doen. De boten zullen ook zorg dragen voor snellere omlooptijden in de havens omdat de boot vanuit twee kanten kan vertrekken en aankomen. Er hoeft geen draai meer gemaakt te worden.

  • P&O Pioneer – Wordt verwacht begin 2023
  • P&O Liberte – Wordt verwacht eind 2023

Het schip zal ook beschikken over ongeveer 8,816 MWh aan batterijen, waardoor het mogelijk is om zonder dieselmotoren vanuit Dover of Calais te vertrekken. Deze schepen zijn zo ontworpen dat ze ook kunnen worden omgebouwd tot batterij-elektrische voortstuwing op een later tijdstip, wanneer oplaadinfrastructuur beschikbaar is aan beide zijden van het Kanaal.

FerryGoGo redactie NL
FerryGoGo redactie NL

De redactie van FerryGoGo schrijft reisgidsen en creëert route-ideeën voor reizen per veerboot, en biedt daarnaast alles wat interessant is voor reizigers en toeristen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo