Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

E-Flexer Stena Estelle in september in de vaart

De nieuwste E-Flexer van Stena Line, de Stena Estelle komt begin september in de vaart. Het 240 meter lange schip vaart op de Oostzee tussen Karlskrona in Zweden en Gdynia in Polen en biedt plaats aan 1200 passagiers. Bijzonder aspect: deze veerboot is erg zuinig.

Duurzame E-Flexers van Stena Line

Het Zweedse Stena Line staat bekend om haar energiezuinige en geavanceerde ferry’s. De ‘E’ van E-Flexer staat voor efficiëntie. En dat mag gezegd worden: de E-Flexer is behoorlijk zuinig voor zo’n groot schip. Met 20% minder PK’s bereikt het schip dezelfde snelheid. Het grote rendement behaalt deze enorme boot door zijn hydrodynamische vorm van de scheepsromp en slimme oplossingen voor onder meer het roer en de boegschroef.

Hybride veerboot met milieuvriendelijke verf

Al die innovaties betekenen een flinke besparing op het brandstofverbruik. Bovendien zijn de E-Flexers, met het oog op de toekomst, al voorbereid om batterij-hybride of op aardgas (LNG) te kunnen varen. Ook aan een coating met een eco-vriendelijke verf is gedacht.

Duty-free shoppen

Op de nieuwe energiezuinige E-Flexer is het prettig vertoeven. Het mooie Scandinavische interieur en panoramische uitzicht maken van je overtocht een ware belevenis. Duty free shoppen is natuurlijk een must op een overzeese ferry. Of kijk een film in de Movie-lounge en laat de kinderen spelen in de speciale speelruimtes. De en-suit hutten zijn van alle gemakken voorzien.

E-Flexers varen op de Oostzee en de Ierse zee

De Stena Estelle is niet de eerste E-Flexer van Stena Line (en zeker niet de laatste!). Sinds 2020 varen er al E-Flexers op de Ierse zee tussen Groot Brittannië en Ierland.

Waar varen de E-flexer veerboten van Stena Line?

  • Stena Estelle vaart tussen Karlskrona (Zweden) en Gdynia (Polen).
  • Stena Estrid tussen Dublin (Ierland) en Holyhead (Groot-Brittanië)
  • Stena Edda en de Stena Embla tussen Belfast (Noord-Ierland) en Liverpool (Groot-Brittannië)

Met Stena Line vanaf Hoek van Holland

Veel Nederlanders kennen de Stena Line van een boottocht naar Engeland vanaf Hoek van Holland. De moderne E-Flexer vaart helaas nog niet op de Noordzee. Op dit traject varen de oudere modellen Stena Hollandica en Stena Britannica. Waar overigens ook genoeg op te beleven valt!

Stena Britannica Hoek van Holland Harwich
Stena Britannica

Stena Line routes op de kaart

Wie weet kunnen we binnenkort met een moderne E-Flexer naar Engeland. De schepen zijn zo gebouwd dat zij flexibel genoeg zijn om op alle mogelijke routes te varen. Het van oorsprong Zweedse Stena Line vaart naar veel mooie bestemmingen rond de Noordzee, Oostzee en Ierse zee.  Bekijk de Ferry kaarten en lees meer over de Stena Line routes op onze landenpagina’s:

Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo