Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

5x bezienswaardigheden in Newcastle upon Tyne

Newcastle upon Tyne, een bruisende stad met een rijke geschiedenis. Deze op-en-top Britse havenstad heeft een mooie mix tussen geschiedenis, gezelligheid en trendy restaurantjes. Tussen de imposante kastelen, groene parken en levendige winkelstraten door is het vooral een vriendelijke stad waar je goed kunt genieten van een mooie city trip.

Top 5: Must-See plekken in Newcastle

Ga je naar Newcastle? Dan wil je deze 5 plekken gezien hebben:

1.    Newcastle Castle

Aha, dus zo komt Newcastle aan zijn naam. De imposante ruïnes van dit middeleeuwse fort brengen je terug in de tijd. Beklim het historische kasteel van Newcastle voor één van de mooiste uitzichten over de stad.

2.    Quayside

Het gebied langs de oevers van de rivier de Tyne is van oudsher al een plek met veel bedrijvigheid, markten, muziek en gezelligheid. Met mooi weer is het leuk om een wandeling te maken langs de rivier en onder en over de bekende bruggen van Newcastle te lopen.

3.    Victoria tunnel

Leuk en leerzaam! Ga ondergronds en bezoek de Victoria tunnel. Een gids vertelt je met veel Britse humor en bijzondere verhalen alles over de geschiedenis van deze oude spoorwegtunnel.

4.    Grey street en Gainger town

Natuurlijk bezoek je ook het historische hart van Newcastle. Slenter door sfeervolle winkelstraten met schitterende gebouwen in Georgiaanse stijl. Je vindt er leuke winkels, barretjes en aan het eind van Grey street: het monument van Earl Grey. Regent het? Duik dan Grainger market in: een overdekte markthal in oude stijl. Met winkels, kraampjes en veel plekken om een Engelse scone te proeven.

5.    De Kathedraal van Newcastle

Tussen het sightseeing door is het fijn om even de serene rust op te zoeken in deze mooie oude Engelse kathedraal.

Tip
Boek voor 18 april 2024 een trip naar Newcastle bij DFDS en profiteer van de DFDS Lente actie: 50% korting!
50off DFDS

Ferry naar Newcastle in Engeland: maak een minicruise

Met de ferry reis je direct van Nederland naar Newcastle upon Tyne. De boot vertrekt vanuit de haven van IJmuiden. Je reist ‘s avonds en ‘s nachts en slaapt dan in een hut op het schip. Het is een zogeheten cruiseferry en dat betekent dat er van alles te doen is. Je kunt terecht in verschillende restaurants en barretjes en er is zelfs een bioscoopzaal en casino aan boord. De volgende ochtend meert de ferry aan in Newcastle en kan de stedentrip beginnen!

TIP: met dezelfde cruiseferry tussen IJmuiden en Newcastle maak je ook een Citytrip naar Edinburgh.
Alles over de ferryverbinding, vertrektijden, tarieven en de veerboten lees je op onze informatiepagina's: Ferry IJmuiden naar Newcastle of Alle veerboten naar Engeland
Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo