Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Tour door Schotland: deze 8 plekken moet je gezien hebben

Maak jij plannen voor een rondreis door het ruige Schotland? Houd je notitieblokje gereed, want deze 8 locaties wil je zeker niet overslaan!

1.    Neem de Jacobite train en rijd over het beroemde Glenfinnan viaduct

Waan je in de Harry Potter film en stap aan boord van de Jacobite stoomtrein[1]https://westcoastrailways.co.uk/jacobite/steam-train-trip. Met deze historische stoomtrein zie je het magische Schotse landschap aan je voorbijtrekken terwijl jij rustig van je kopje koffie drinkt. Het hoogtepunt van de reis? Dat is het moment dat je over het legendarische Glenfinnan Viaduct rijdt.

2.    Cairngoms national park: de Schotse Hooglanden

Cairngorms National Park is een schitterende plek in de Schotse Hooglanden. Je vindt hier de typische Schotse wildernis van berglandschappen, uitgestrekte valleien en glinsterende meren. Of je nu van vissen, wandelen of mountainbiken houdt, het wordt gegarandeerd genieten in zo’n mooie omgeving.

3.    Loch Ness

Speur het water af voor een glimp van Nessie: het monster van Loch Ness. Krijg jij hem op de foto? Vast niet, maar gelukkig zijn Loch Ness en de omgeving ook prachtig om te zien. Het langgerekte meer ligt midden tussen de bergen en bossen van de Schotse Hooglanden. Het is leuk om mee te gaan op een boottocht over het meer; wie weet ontrafel jij de eeuwenoude mythe!

4.    Isle of Islay – het whisky eiland van Schotland

Neem de veerboot van Kintyre naar Islay en proef de Schotse Whisky waar Islay bekend om staat tijdens een bezoek aan een van de distilleerderijen. Natuurlijk geniet je ook van het prachtige landschap tijdens een lange wandeling langs de ruige kustlijn van het eiland Islay.

5.    Edinburgh: de hoofdstad van Schotland

Ben je in Schotland, dan wil je vast en zeker naar Edinburgh. Op zo'n 2 uur rijden van de veerhaven Newcastle ligt deze bruisende universiteitsstad vol geschiedenis. Er is veel te zien! Beklim Arthurs seat, loop over de Royal Mile – dwars door The Old Town- en duik een paar winkels of een pub in.

Wil je weten wat er nog meer te beleven valt in deze veelzijdige stad? Lees het in: de highlights van Edinburgh.

6.    Cultuur snuiven in Glasgow

Wat een stad! Glasgow heeft karakter. Een combinatie van rauwe Schotse geschiedenis, Victoriaanse architectuur, musea en heerlijke winkelstraten. Trek voor Glasgow gerust een paar dagen uit tijdens je rondreis door Schotland. Er is veel te zien en te genieten!

Hoe kom je in Glasgow met de ferry en de trein? Wij stippelden de reis voor je uit, lees: Glasgow met de ferry en de trein. Wil je met de ferry? Bekijk dan de pagina ‘met de veerboot naar Schotland.'
Isle of Skye – The old man of Storr

7.    Isle of Skye & The Old Man of Storr

Het fascinerende eiland Skye. Met de dramatische rots landschappen, meren en groene valleien raak je er haast door betoverd. Perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers, want het herbergt heel veel must sees. De iconische rotsformatie Old Man of Storr wil je bijvoorbeeld absoluut gezien hebben wanneer je op Isle of Skye bent.

Meer weten over dit sprookjesachtige eiland? Lees ons artikel over de highlights op Isle of Skye

8.    Glen Coe vallei

Last but not least: de Glen Coe gletsjer vallei is een geliefd filmdecor. Scenes uit films als Braveheart, Harry Potter en Skyfall (James Bond) zijn hier opgenomen. Niet voor niks natuurlijk: de omgeving van Glen Coe is het wonderlijke Schotland in al zijn glorie!

Ferry informatie – Van Nederland naar Schotland met de veerboot Vanuit Nederland (IJmuiden) reis je rechtstreeks met de ferry naar Newcastle. Vanaf de ferryhaven in Newcastle is het een ongeveer anderhalf uur rijden naar de Schotse grens.

Bronnen

Bronnen
1 https://westcoastrailways.co.uk/jacobite/steam-train-trip
Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo