Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

3x Whisky reis naar Schotland

Elke whiskyliefhebber móét een keer in zijn leven naar Schotland. Op de geboortegrond van de whisky aanschouw je met eigen ogen hoe jouw favoriete drank ligt te rijpen in een eindeloze rij eikenhouten vaten en proef je van de meest beroemde Schotse whisky's.

We vertellen je over de 3 mooiste whisky streken in Schotland. Wat is er te zien? En hoe kom je daar met de veerboot en de auto?

1.      The Highlands

Schotse whisky van de Schotse Hooglanden: The Highlands is de bekendste regio in Schotland. Het sprookjesachtige ruige berglandschap van deze whiskyregio doet je geloven dat je in een film zit. Je kunt er geweldig wandelen of mountainbiken langs riviertjes en door uitgestrekte bossen. Schotland heeft ook schitterende meren (lochs). Wees extra alert wanneer je Loch Ness bezoekt: wie weet krijg jij Nessie wél voor de camera.

Natuurlijk strijk je neer voor een whisky proeverij in één van de vele stokerijen. Veel beroemde whisky’s, zoals de Famous Grouse, komen uit de Highlands.

De Schotse Hooglanden

2.      Speyside

Speyside ligt in het centrum van de Schotse Hooglanden en is het hart van de whisky stokerijen in de Highlands. De echte liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want de regio Speyside herbergt maar liefst de helft van alle whiskystokerijen in Schotland. Zo komt de bekroonde whisky Glenfiddich uit Speyside.

Neem de tijd voor dit deel van Schotland en dompel jezelf onder in de Schotse cultuur en tradities[1]https://www.visitscotland.com/nl-nl/. Ook de gebieden om Speyside heen zijn stuk voor stuk schitterend vanwege de adembenemende landschappen en beroemd om hun specifieke whisky’s.

Met deze Schotse whiskykaart plan je eenvoudig een whiskytour langs de distilleerderijen in Schotland

3.      Het whisky eiland: Isle of Islay

Er zijn vele prachtige eilanden voor de kust van Schotland, maar de echte whisky fan gaat naar Islay. Dit eiland heeft maar liefst negen actieve distilleerderijen. De whisky van Isle of Islay is wereldberoemd. Bij de stokerij geven ze jou graag een rondleiding en proef je de Schotse whisky met typische turfachtige-rokerige smaak van Islay. Het eiland is bovendien prachtig voor lange wandelingen langs de ruige Schotse kust.

De ferry naar Isle of Islay

De veerboten van Caledonian MacBrayne varen vanaf het Schotse vasteland naar Islay. Neem de ferry vanuit Kennacraig op het schiereiland Kintyre en je komt ongeveer 2 uur later aan op Islay (in Port Ellen of Port Askaig).

Met de boot van Nederland naar Schotland

Jouw whisky vakantie naar Schotland begint in het Hollandse IJmuiden (nabij Amsterdam). De auto en eventueel caravan of camper kunnen mee aan boord. De veerboot van DFDS vertrekt rond etenstijd, dus je kunt gelijk aanschuiven voor het diner. Geniet van het cruiseleven, waag een gokje in het casino en neem een kijkje in de taxfree shop. Moe? Tijd om je hut in te duiken! Zodra je ontwaakt is Newcastle in zicht.

Hoe lang duurt de reis? De overtocht IJmuiden-Newcastle duurt 16,5 uur. Vanuit Newcastle rijd je met de auto binnen anderhalf uur naar de Schotse grens

Wil je meer weten over reizen met de boot naar Schotland?

dfds ferries
DFDS Ferries

Bronnen

Bronnen
1 https://www.visitscotland.com/nl-nl/
Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo