Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Hoe kom ik op Texel vanaf Amsterdam?

Read this article in English on our English website!

Wil je het fraaie waddeneiland Texel bezoeken? Reis dan af naar het noordelijkste puntje van de provincie Noord-Holland: Den Helder. Let op: vanaf Amsterdam vertrekt er geen rechtstreekse veerboot naar Texel.

Hoe kom je bij de ferry terminal in Den Helder? Wij helpen je op weg!

Met de auto van Amsterdam naar Texel

Rijd vanaf de ring van Amsterdam via de A7 of de A9 naar het noorden. Het laatste deel van de reis maak je gebruik van de N-wegen richting Den Helder. In Den Helder volg je de borden veerboot Texel. De auto mag gewoon mee op de boot naar Texel. Laat je liever de auto staan in Den Helder? Je kunt gratis parkeren naast de veerboot terminal.

Met de trein van Amsterdam naar Texel

In 75 minuten rijd je rechtstreeks met de trein van Amsterdam centraal naar Den Helder. Overstappen is niet nodig. Op station Den Helder neem je bus 33 van Connexxion naar de veerhaven van Den Helder. Gebruik je OV chipkaart of koop een kaartje bij de chauffeur. Zin in een mooie wandeling? Lopen naar de veerboot terminal kan ook! Reken op een half uur wandeltijd.

Check actuele vertrektijden, het juiste perron en eventuele vertragingen op ns.nl (trein) en 9292.nl (bus)
Amsterdam Centraal Station

Je bent er bijna!

De overtocht is kort. Op de boot kun je zo’n 20 minuten genieten van een kopje koffie, de zilte zeelucht en de brutale zeemeeuwen. Voor je het weet legt het schip aan in de veerhaven van Texel.

teso ferry texel
TESO is de rederij die de veerdienst tussen het Nederlandse vaste land en Texel verzorgt. De boten van TESO vertrekken ieder uur en in drukke periodes zijn er extra afvaarten.
Hoe zit het precies met de tickets en de dienstregeling? Lees alles over de overtocht Den Helder – Texel op onze info pagina.

Wat kun je doen op Texel?

Het bijzondere ecosysteem van de Waddenzee vind je enkel voor de kust van Nederland, Duitsland en Denemarken. Texel is het grootste eiland in de rij. Natuurlijk kom je hier voor de stilte en de prachtige natuurgebieden. Maar daarnaast is er nog veel meer te beleven op Texel: beklim de vuurtoren en bewonder de zeehonden in Ecomare. Texel heeft een schitterende kust met perfecte omstandigheden voor de gevorderde kitesurfer. Of stond misschien het wadlopen nog altijd op je bucketlist?

De vuurtoren van Texel
Zeehond Ecomare
  • Ontdek ook de andere Nederlandse Waddeneilanden: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Doe inspiratie op in ons blog over wadhoppen.
  • Wat kost een vakantie op een Waddeneiland? Je leest het hier.
Wadlopen / Mudflat hiking
Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo