Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

De nieuwe Viking Line: Ferry of Cruiseschip?

Je vakantie begint op de ferry. Dat is bij een overtocht met Viking Line absoluut de waarheid. De moderne schepen van Viking Line varen op de Oostzee tussen Zweden, Finland en Estland. Zo verken je het prachtige Scandinavië per super-de-luxe boot. Gebruik deze ferry voor een overtocht naar je volgende bestemming of blijf een paar dagen extra aan boord en geniet van een echte cruise ervaring.

Een veerdienst met de allure van een Cruise

Aan comfort geen gebrek op de boten van Viking Line. Wandel langs het gastronomische buffet en leg je bord vol met gerookte zalm, gebakken vis en kaviaar. Waag een gokje in het casino, neem plaats aan de bar en verwonder je over al het entertainment aan boord. Slaap je roes uit in een comfortabele hut en laat de laatste stress van je afglijden tijdens een beautybehandeling. En dit alles met een schitterend seaview op de Baltische zee.

Viking Glory: nieuw en duurzaam schip

Viking Line heeft flink geïnvesteerd in nieuwe en duurzame schepen. Viking Glory is het nieuwste schip van Viking Line en vaart sinds maart 2022. De CO2 uitstoot van de Glory is beduidend lager dan vergelijkbare Cruise-Ferry’s. Het varen op aardgas in combinatie met diverse technologische innovaties maken deze schepen (en dus ook jouw vakantie) een stuk minder milieubelastend.

Eco vriendelijk
Cruiseschepen varen meestal op stookolie. De schepen van Viking Line varen op LNG-brandstof. Wel hebben ze de capaciteit, snelheid en het comfort van een volwaardig cruiseschip.

Waar vaart Viking Line?

De Cruiseferry Viking Line vaart op de Baltische zee, ook wel Oostzee genoemd. Dat is Scandinavië op zijn mooist! Ontdek steden als Stockholm, Helsinki en Turku of de prachtige natuur van de Finse Åland eilanden.

Viking Line Routes

Met Viking Line naar Finland

Bezoek de mooie hoofdstad Helsinki of het oude centrum van de stad Turku. De populaire overtocht van Stockholm naar Helsinki duurt zo’n 16 uur. Of bewonder de rust en weidsheid van de Åland eilanden: een Archipel tussen Finland en Zweden.

Alternatieve ferry’s voor je trip naar Finland:

  • Naast Viking Line kun je ook gebruik maken van Silja Line of St Peter line voor je boottrip Stockholm- Helsinki.
  • Wil je vanuit Duitsland met de ferry rechtstreeks naar Helsinki? Op maar 5 uur rijden vanaf Nederland stap je in Travemünde op de ferry van Finnlines naar Helsinki. Op onze Finland pagina vind je alle mogelijkheden om per Ferry naar Finland te reizen.
Mariehamn – Åland eilanden

De Cruise-ferry vanuit Stockholm

Stockholm, de levendige hoofdstad van Zweden, moet je een keer gezien hebben. Viking Line heeft veel afvaarten vanaf Stockholm richting de Finse steden Helsinki en Turku.

Naar Zweden met de boot? Dat kan op talloze manieren. Lees meer over het reizen met de boot naar Zweden.

Een bezoek aan Estland met Viking Line

Tallinn is de hoofdstad van Estland en zeker de moeite waard om een dagtrip naar toe te maken. Met de ferry vaar je in 2,5 uur van Helsinki naar Tallinn.

Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo