Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Met de caravan naar Engeland: dit moet je weten

Of je nu gaat voor de gezellige badplaatsen aan de Zuid-Engelse kust of de middeleeuwse kastelen in de Engelse countryside: kamperen in Engeland is leuk! Ook in het noordelijke Lake district of de Schotse Hooglanden zijn er veel mooie plekken waar jij je camper of caravan neer kunt zetten.

Zie jij jezelf al rijden over de typisch Engelse smalle wegen met groene hagen aan weerszijden? Gelukkig past de camper daar prima tussen 😉 . Gewoon links blijven rijden en vergeet niet te genieten van het romantische Engelse landschap. Ook die Britse regenbui is geen probleem en vormt juist een goed excuus om even te schuilen in een gezellige pub.

In dit blog vertellen wij je alles over het reizen met de caravan en camper op de ferry naar Engeland; hoe werkt het en wat kost het?

Caravan op de ferry naar Engeland, kan dat?

Jazeker! De camper of caravan neem je gewoon mee aan boord van de veerboot naar Engeland. Je parkeert ‘m op het parkeerdek en gaat vervolgens in het restaurant genieten van het uitzicht over zee en een bord Fish & Chips. Let op: het parkeerdek wordt afgesloten, dus neem essentiële spullen mee uit je voertuig. Het is ook niet de bedoeling dat je in de camper verblijft of slaapt. Op de langere overtochten: IJmuiden – Newcastle, Rotterdam – Hull en op de avondboot Hoek van Holland – Harwich, moet je verplicht een hut boeken.

Caravan of camper mee naar Engeland: extra kosten

Omdat je meer ruimte inneemt op het parkeerdek, betaal je hier extra kosten voor. Hoeveel precies verschilt per veerbootmaatschappij, seizoen en lengte van het voertuig. Een voorbeeld: voor een overtocht met 2 personen Calais – Dover (DFDS) betaal je 55 euro meer voor een camper (van standaardformaat) dan voor een auto [1]https://www.dfds.com/nl-nl/overtochten-passagiers/booking/. Op de website van de betreffende rederij vind je de exacte tarieven voor jouw vertrekdatum en ferryroute.

Dover - Engeland - Steden - Bezienswaardigheden

Check de aanbiedingen

Veerbootmaatschappijen als DFDS en Stena Line hebben regelmatig aanbiedingen voor kampeerders die met een caravan of camper reizen. Dit geldt vaak voor bepaalde dagen in de week of in het laagseizoen. Bekijk dus goed de voorwaarden van de kortingsacties [2]https://www.dfds.com/nl-nl/overtochten-passagiers/overtochten/overtochten-naar-engeland/caravans-campers-2023

Meet de lengte van de camper

Wanneer jij jouw ticket boekt geef je de lengte door van de camper, of de auto + caravan. Kijk op de website van de veerdienst welke prijscategorieën er gelden. Meet de lengte inclusief fietsenrek of trekhaak. Doe dit heel precies, want bij twijfel zal het worden nagemeten in de haven.

Reserveer je ferrytickets op tijd of boek een flex-ticket

Je wilt zeker zijn van een plek aan boord, dus boek je ferrytickets op tijd! Voor voetpassagiers is er vrijwel altijd plek, maar helaas raken de autodekken snel gevuld. Wil je de vakantie nog niet helemaal vastleggen, dan is een flexticket ideaal. Je bepaalt dan kort van te voren de exacte vertrekdatum.

BOOT OF TREIN?
Met je camper of caravan door de Eurotunnel? Yes, ook dat is mogelijk! Je bent snel aan de overkant. Het nadeel? De overtocht naar Engeland met de trein door de Eurotunnel is duurder dan met de veerboot. Bovendien zijn er bij het reizen door de Eurotunnel strengere regels voor kampeerders, bijvoorbeeld over de hoeveelheid gasflessen.

Hond mee op de boot naar Engeland

Neem jij graag je hond mee op kampeervakantie in Engeland? Geen probleem. Regel van te voren een paar belangrijke zaken, zoals een hondenpaspoort en een Rabiës vaccinatie en je trouwe viervoeter mag mee aan boord van de ferry.

Wil je weten waar je allemaal aan moet denken? Lees er alles over in onze blogspecial: hond mee op de ferry naar Engeland.

Hond ferry Engeland

Bronnen

Bronnen
1 https://www.dfds.com/nl-nl/overtochten-passagiers/booking/
2 https://www.dfds.com/nl-nl/overtochten-passagiers/overtochten/overtochten-naar-engeland/caravans-campers-2023
Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

2 Reacties
  1. Vergeet niet de juiste reis papieren. Zowel voor auto als caravan. Voor personen een geldig paspoort en GEEN ID identificatie middel.
    Engeland is geen lid meer van de EU.

  2. De dagvaart van Stena Line is erg voordelig voor caravan en camper reizigers dankzij een doorlopende aanbieding. Je betaalt hier namelijk de prijs voor een personenauto. Deze gaat tussen Hoek van Holland en Harwich.

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo