Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Caravan mee naar de Waddeneilanden

Wil je met de caravan of camper naar één van de Waddeneilanden? Hartstikke leuk! We vertellen je in dit blog wat de regels zijn voor de veerboot. Hoe groot mag je camper zijn? Wat kost de overtocht met een caravan? En moet je van te voren reserveren?

Met de caravan naar Texel, Ameland of Terschelling

‘s Ochtends stap je het trapje van de caravan af en wandel je door de duinen richting de zee: tijd voor je eerste frisse duik van de dag. Kamperen op een Waddeneiland is een mooie ervaring. Vooral de duincampings zijn favoriet.

De Waddeneilanden Texel, Terschelling en Ameland zijn toegankelijk voor auto’s, caravans en campers. Je kunt je voertuig eenvoudig meenemen op de veerboot. Wil je naar Vlieland of Schiermonnikoog? Dan stap je te voet aan boord van de ferry. Deze eilanden zijn namelijk autoluw. Een caravan meenemen naar Schiermonnikoog of Vlieland is dus helaas niet mogelijk. Wil je toch graag kamperen op Schiermonnikoog of Vlieland? Dan neem je gewoon je eigen tent mee. Of… huur een gave glamping accommodatie!

Texel: Caravan mee op de veerboot. Hoe werkt het?

De boot naar Texel kun je NIET reserveren. Je kunt dus de overtocht maken wanneer jij dat wil. Wél is het slim om online een ticket te kopen. Bij het kopen van het ticket geef je de lengte van camper of de lengte van de auto + caravan op en vul je jouw kenteken in. In de haven van Den Helder hoef je vervolgens niet langs een loket. De slagboom herkent het kenteken en gaat automatisch open. Naar Texel koop je altijd een retourticket (enkele reis is niet mogelijk). Op de terugweg hoef je dus geen nieuw ticket te kopen.

opmeten voertuig
Voor de overtocht met de veerboot is het belangrijk dat je de lengte van jouw camper of caravan exact opmeet. Meet de volledige lengte van de camper of de auto + de caravan. En vergeet het fietsenrek niet!

Hoeveel betaal je voor de caravan op de boot naar Texel?

De veerdienst van Den Helder naar Texel wordt uitgevoerd door TESO. Wanneer je online een ticket koopt, vul je in op welke dag van de week je vertrekt. Op minder drukke dagen (doordeweeks) kun je met 30% korting de overtocht maken.

Over het algemeen wordt de prijs die betaalt voor de veerpont hoger naarmate je camper of caravan langer is. In vergelijking met andere Waddeneilanden vallen de prijzen voor de veerboot naar Texel alleszins mee. Op de ‘dure’ dagen vrijdag, zaterdag, zondag of maandag betaal je voor de overtocht met een auto met caravan inclusief 4 inzittenden €57,05.[1]https://www.teso.nl/

Personen auto + Caravan€57,05
Camper (vanaf 6,5 meter)€57,05
Bus / Camper (tot 6,5 meter)€39,00
Camper / Caravan tarieven veerboot Texel (zomer 2023 – weekend)
De tarieven voor caravans en campers naar Texel zijn inclusief inzittenden. Voor de boot naar Ameland en Terschelling moet je wél bijbetalen voor de passagiers. Lees ook ons artikel over de verschillen in kosten voor de overtocht naar de Waddeneilanden voor passagiers en auto's
Lees op FerryGoGo meer over de dienstregeling Den Helder – Texel, ticketprijzen en extra tips voor je vakantie op Texel
teso veerboot
Veerboot route Den Helder – Texel. Bron: Teso.nl

Ameland: Caravan mee op de veerboot. Hoe werkt het?

Wanneer je de tickets voor de boot naar Ameland online koopt geef je het aantal passagiers op en de lengte van het voertuig en de caravan (inclusief dissel). Let op: in de haven kan dit nagemeten worden. Ook de hoogte en de breedte geef je aan. Heb je een fietsendrager achterop of bovenop de auto of camper, dan vul je dit ook in. Reserveer de boot naar Ameland op tijd! Veel afvaarten op populaire tijdstippen raken al snel vol. Heel vroege of late afvaarten zijn vaak wel beschikbaar.

Wat kost een ticket voor de camper op de boot naar Ameland?

De caravan meenemen aan boord van de veerboot naar Ameland is best prijzig. Hoe groter de caravan, hoe meer je betaalt. Hieronder zie je een prijsvoorbeeld van de veerboot naar Ameland voor zomer 2023 (retour) [2]https://www.wpd.nl/ameland

Let op: alle camper/caravan tarieven voor de boot naar Ameland zijn exclusief inzittenden!

Personen auto + Caravan (6 à 7 meter)€282,05
Camper (7 meter)€196,00
Fietsenrek€21,00
Camper / Caravan tarieven veerboot Ameland (zomer 2023)

Rederij Wagenborg verzorgt de overtocht naar Ameland. De overtocht duurt 50 minuten. Wagenborg biedt ook een sneldienst aan. Met een snelle boot vaar je in 20 minuten van Holwerd naar Ameland. Er mogen geen auto’s, campers of fietsen aan boord van deze sneldienst en je mag alleen handbagage mee.

Meer weten over de ferry van Holwerd naar Ameland? Check onze informatiepagina Ameland

Terschelling: Caravan mee op de veerboot. Hoe werkt het?

Ook naar Terschelling mag je de eigen caravan of camper meenemen op de boot. Genoeg leuke campings op dit mooie Waddeneiland! Boek je ticket van tevoren bij rederij Doeksen. Alleen als voetpassagier kun je op de bonnefooi naar de haven van Harlingen komen. Reis je met de auto, caravan of camper dan moet je ruim op tijd reserveren. Met de ferry ben je in ongeveer 2 uur varen op Terschelling. Ook Terschelling heeft een sneldienst voor voetpassagiers. De overtocht duurt dan slechts 50 minuten.

Caravan of camper mee naar Terschelling: Wat kost het?

In de zomerperiode -van 1 april t/m 31 oktober 2023- gelden onderstaande tarieven voor de veerboot naar Terschelling  (retour) [3]https://www.rederij-doeksen.nl/tarieven-auto%E2%80%99s-en-motoren

Let op: alle camper/ caravan tarieven voor de boot naar Terschelling zijn exclusief inzittenden!

Personen auto + Caravan (samen tot 12 meter)€357,44
Camper (7 meter)€242,76
Fietsenrek€23,38
Camper / Caravan tarieven veerboot Terschelling (zomer 2023)

TIP: Het daltarief bij Rederij Doeksen: op geselecteerde afvaarten krijg je 20% korting.

Dienstregeling en alles wat je verder wil weten over de boot: Harlingen – Terschelling

Bronnen

Bronnen
1 https://www.teso.nl/
2 https://www.wpd.nl/ameland
3 https://www.rederij-doeksen.nl/tarieven-auto%E2%80%99s-en-motoren
Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo