Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Naar Ierland met de auto? Dit is de beste veerbootroute

Wil je met eigen vervoer naar Ierland, dan reis je met de veerboot via Groot-Brittannië. Er zijn verschillende routes die je kunt nemen. Welke kies je? In dit blog geven we enkele tips die je helpen bij het uitstippelen van je autoreis naar (Noord) Ierland.

Neem je de ferry vanuit Hoek van Holland of IJmuiden?

Je kunt op vele manieren met de auto naar Ierland reizen. De route die je kiest is afhankelijk van de locatie waar jij je reis wil beginnen.

We hebben alle mogelijke routes voor je in kaart gebracht. Bekijk onze handige ferry routekaart en bepaal jouw optimale route naar Ierland. Op onze informatiepagina over de boot van Nederland naar Ierland vind je alle mogelijke ferryroutes op een handige, interactieve kaart.
Stena Britannica Hoek van Holland Harwich

De meest gebruikelijke routes vanaf Nederland

Afhankelijk van je bestemming in Ierland kies je een gunstige reisroute. Wil je bijvoorbeeld naar Noord-Ierland dan reis je vaak via Schotland. Wil je graag naar Dublin, dan neem je de ferry vanuit Liverpool. Dit zijn de meest gebruikelijke routes:

Bestemming Noord-Ierland – via Schotland:

 1. Veerboot van NL naar Engeland / Schotland: IJmuiden – Newcastle
 2. Veerboot naar Noord-Ierland: Cairnryan – Larne of Cairnryan – Belfast

Bestemming Ierland / Dublin – via Liverpool:

 1. Veerboot van NL naar Engeland: Rotterdam – Hull
 2. Veerboot naar Ierland: Holyhead – Dublin

Bestemming zuidoost Ierland – via Wales:

 1. Veerboot van NL naar Engeland: Hoek van Holland – Harwich
 2. Veerboot naar (zuidoost) Ierland: Fishguard – Rosslare

Vanaf Frankrijk rechtstreeks met de boot naar Ierland

Wist je dat je rechtstreeks van Frankrijk naar Ierland kunt reizen met de ferry? Best een goede optie! Je boekt maar 1 ferry (i.p.v. 2) en vermijdt een lange autorit in Engeland. Het is een lange overtocht, maar omdat je voor een groot deel s‘ nachts vaart, kun je de reis al slapend in je privé-hut doorbrengen.

 1. Vaar in 19 uur van Cherbourg (Frankrijk) naar Rosslare (zuidoost Ierland) of
 2. Vaar in 14 uur van Roscoff (Frankrijk) naar Cork (zuiden van Ierland)
 3. Vaar in 20 uur van Duinkerken (Noord-Frankrijk) naar Rosslare (zuidoost Ierland)

De kortste veerroute of door de tunnel?

Ben je niet zo’n fan van reizen met de boot? Neem dan de eurotunnel. Zo skip je de eerste veerboot overtocht. Tussen Groot-Brittannië en Ierland is helaas geen brug- of tunnelverbinding. Je kunt wel kiezen voor de kortste veerroute; het smalste stukje Ierse zee ligt tussen het Schotse Cairnryan en Larne in Noord-Ierland. Deze overtocht duurt slechts 2 uur!

Hoe vermijd je zeeziekte op de ferry?

De deining van de zee kan je behoorlijk misselijk maken. Moderne en grote boten zijn vrij stabiel, maar desondanks is zeeziekte voor veel mensen een belemmering om te reizen met de veerboot. Gelukkig is er wel wat aan te doen. Wees goed voorbereid en neem medicatie tegen reisziekte mee.

TIPS – Voorkom zeeziekte op de veerboot
1. In het midden en onderin het schip zijn de schommelingen minder
2. Het helpt het wanneer je naar de horizon kijkt
3. Lees geen boek en tuur niet lange tijd naar je telefoon
4. Stap goed uitgerust aan boord
5. Blijf gehydrateerd
6. Zorg voor frisse lucht
7. Gember: werkt uitstekend tegen misselijkheid
8. Neem medicatie tegen reisziekte mee
ierland vanuit engeland

Roadtrip door Ierland

Een roadtrip door Ierland is een relaxte vakantie, want je bepaalt je eigen tempo. Het land is groot en heeft zoveel te bieden, dat je niet snel uitgekeken raakt. Van schitterende natuur tot historische kloosters en kastelen. En uiteraard eindig je de dag met een Guinness in een gezellige pub.

Tips voor een autovakantie naar (Noord) Ierland

Wat is er fijner dan de Ierse rondreis maken in je eigen vertrouwde auto? Het feit dat je je eigen auto mee kunt nemen is hét grote voordeel van reizen met de ferry! Houd bij het autorijden in Ierland rekening met het volgende:

 • In Ierland rijd je links
 • In Ierland gebruiken ze kilometers en km/uur op de verkeersborden in Noord-Ierland mijlen en mijl per uur
 • Ierland heeft meerdere tolwegen. Check de site van Transport Infrastructure Ireland voor alle tolwegen en actuele tarieven
WIST JE DAT – Ook de hond mag mee aan boord? Lees hier alle ins en outs over het meenemen van je huisdier op de veerboot. Nóg een voordeel van reizen met de ferry!
Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo