Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

De 5 mooiste stranden van Formentera

Formentera herbergt een paar van de mooiste stranden in de Middellandse zee. Enigszins overschaduwd door zijn bruisende buurman Ibiza, profiteert ook Formentera van alle Ibiza-gangers. Velen stappen op de ferry naar het kleinste eiland van de Balearen en genieten daar van een romantische zonsondergang aan het strand. Dus ben je op Ibiza en wil je uitrusten aan een paradijselijk, maar rustig strand? Dit zijn de 5 mooiste stranden van Formentera:

1.      Playa de Ses Illetes

Ses Illetes wordt vaak vergeleken met het Caribisch gebied, want het is een echt bounty strand. Het turquoise blauw van de zee aan weerszijden van de witte zandstrook nodigt uit voor een frisse duik. Het water is tot ver in zee ondiep. Het langgerekte Playa de Ses Illetes heeft voldoende plek voor alle strandliefhebbers, al kan het in het hoogseizoen best druk zijn.

2.      Playa de Llevant

Is het te druk op Ses Illetes? Wandel dan verder naar Playa de Llevant. Het anderhalve kilometer lange strand biedt uitzicht op dezelfde heldere, blauwe zee en ligt bovendien in een prachtige begroeide duinomgeving. Wanneer de wind uit het westen waait zit je hier heerlijk beschermd en is de zee rustig.

3.      Cala Saona

Cala Saona ligt in het westen van Formentera en staat bekend om zijn adembenemende zonsondergangen. Het strand ligt heel idyllisch in een baai en heeft voorzieningen zoals strandbedden en parasols. Ook kun je er heerlijk lunchen en genieten van een koud drankje in een beachbar.

Cala Saona Formentera
Cala Saona op Formentera

4.      Playa de Migjorn

Op het langste strand van Formentera voel je de authentieke Ibiza vibe wanneer je geniet van een drankje in één van de strandbars. Playa de Migjorn strekt zich uit langs de zuidkust van het eiland. Perfect voor een lange strandwandeling!

5.      Playa Cavall d'en Borràs

Vanaf dit strand aan de westkant van Formentera kun je Ibiza zien liggen. Het bijzondere aan dit strand is dat het grenst aan een mooi natuurgebied met pijnbomen en jeneverbessen. Dit geeft het een originele Mediterrane sfeer. Het strand is meestal vrij rustig en geweldig voor gezinnen. De kinderen spelen heerlijk in het witte zand en kunnen pootje baden in het ondiepe water.

De ferry van Ibiza naar Formentera

Of je nu een dagtrip maakt of wat langer wilt genieten van de blauwe zee en witte stranden, Formentera is eenvoudig te bereiken met de veerboot. Vanaf Ibiza-stad varen er dagelijks vele ferry’s naar het buureilandje Formentera. Je bent er al in 30 minuten.

Check meer informatie over: de ferries van en naar Ibiza

Vanaf het vaste land van Spanje naar Formentera

Formentera heeft geen vliegveld. Reis je liever niet via Ibiza? Vaar dan vanaf het vaste land van Spanje rechtstreeks naar Formentera. Vanaf Denia is dit helemaal niet ver: de reis duurt ongeveer 2 uur. Zelfs vanaf Barcelona kun een boot naar Formentera nemen. Deze overtocht duurt natuurlijk wel een stuk langer; reken op zo’n 11 uur varen.

Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo