Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Dit kost een biertje door Europa heen

De bierprijzen in een land zijn vaak een goede indicator van hoe duur de horeca ter plekke is.

Ben jij je nog aan het oriënteren op je aanstaande vakantie en weet je nog niet waar je heen gaat? Na eerder onderzoek naar kosten van een overtocht, en het huren van een auto op bestemming, is er nu onderzocht hoe duur een biertje (0,5l) op verschillende vakantie bestemmingen in Europa is. Dit hebben we gedaan om uit te vogelen welke bestemmingen voordelig zijn! Prijzen van bier in de horeca zijn vaak namelijk een prima graadmeter van hoe duur eten en drinken ongeveer in een land zijn. Dus naar welk land zet jij deze zomer koers?

Via onderstaande kaart, kun je dus op basis van de lokale bierprijs inschatten of een land een duur vakantieland is, of dat het wel meevalt. Niet geheel onverwacht staat Noorwegen helemaal bovenaan. Wat opvalt is dat Spanje en Portugal wel aan de voordelige kant zitten. Gekeken is naar prijzen voor een halve liter (binnenlands bier)[1]prijsdata via Numbeo in een restaurant.

Op onderstaande kaart in eerste instantie visueel weergegeven, daaronder vind je een tabel met de prijzen door Europa heen.

Bronnen

Bronnen
1 prijsdata via Numbeo
JW van Tilburg
JW van Tilburg

JW is één van de mede oprichters van FerryGoGo, is gek op eten, drinken en reizen! Zoekt graag gegevens en geschiedenis uit over de vele bestemmingen op FerryGoGo. Moet op één of andere manier altijd weten hoeveel mensen waar wonen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo