Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Dit ben je kwijt in Europa voor een avondje uit eten met z’n tweeën

We hebben er al een hele rij aan prijsonderzoeken op zitten voor deze zomer, van de prijs voor een veerboot overtocht, de prijs van een huurauto tot de prijs van een biertje. Wil je voordelig op vakantie, en heb je nog niet geboekt? Dan is het vast ook leuk om te weten in welke landen je voordelig uit eten kunt. We namen de prijsdata onder de loep van restaurants in Europa.

Er is gekeken naar de prijs van een driegangendiner voor 2 personen door Europa heen in een midrange restaurant, en dan het gemiddelde per land. Het gemiddelde ligt op €56,- in Europa.

Zwitserland het duurst, Portugal, Spanje en Griekenland betaalbaar.

Waar je in Europa het meest kwijt bent voor een biertje in Noorwegen, betaal je voor een driegangenmenu dan weer het meest in Zwitserland. Verder vind je in de top 10 duurste landen onder meer Denemarken, Ierland België, Zweden, het VK Finland – eigenlijk bijna heel Noord-West Europa.

Kijken we naar goedkope landen om eens lekker uit eten te gaan dan kom je in hele andere contreien terecht: niet geheel verrassend komt Oost-Europa en de Balkan vaak naar voren in dit rijtje. Het goedkoopst is Noord-Macedonië met een prijs van ruim €24,-.

Kijk je naar de populaire vakantiebestemmingen die voordelig zijn om uit eten te gaan: dan springen Portugal (€40,-), Spanje (€50,-) en Griekenland (€50,-) er positief uit. Dit is dus voor 2 personen een driegangenmenu. In Portugal ben je zodoende slechts €20,- per persoon kwijt. In de onderstaande kaart en tabel is de prijsdata per land te vinden. Staat jouw droombestemming er voordelig bij?

De prijzen in euro's in een kaart van Europa

Restaurantprijzen per land in Europa tabel

Prijzen per stad in Europa.

Natuurlijk verschillen de gemiddelde landelijke prijzen behoorlijk per stad, zo zijn de grote steden vaak duurder dan het landelijk gemiddelde. Zo ben je in Zurich en Geneve meer dan €123,- kwijt. In Kopenhagen €107, en in Amsterdam €87,-. Dit zijn de duurdere steden.

Voordelige (populaire) steden in Europa

We hebben ook een overzicht van steden - gecherrypicked - die voordelig zijn. Onder andere SKopje is voordelig met €26,- en in onder meer Valencia, Lissabon en Athene ben je €50 kwijt voor 2 personen. In Porto kun je terecht voor €44,50. En in Barcelona, Madrid en oonder meer Keulen ben je €60,- kwijt voor een diner-a-deux.

Rome en Turijn zijn ook nog redelijk voordelig met prijzen van respectievelijk €65,- en €60,- voor drie gangen.

De prijzen zijn ook te raadplegen in deze google drive file. Prijzen via Numbeo.1

Vakantiekosten in kaart

Waarom bekijken we deze kosten? Dat we kijken naar de prijs van een overtocht is logisch. Maar naast de kosten van reis en accommodatie kunnen de kosten op de bestemming zelf flink oplopen. Niet iedereen denkt daar van te voren over na. Tickets en veerboten naar Engeland en Ierland zijn bijvoorbeeld vaak voordelig, maar ter plekke ben je duur uit voor bijvoorbeeld eten. In Noorwegen betaal je bijvoorbeeld weer veel voor een huurauto en bier. Met een completer kostenplaatje kun je zo een goed geïnformeerde keuze maken voor je vakantie.

  1. https://www.numbeo.com/cost-of-living/ ↩︎
JW van Tilburg
JW van Tilburg

JW is één van de mede oprichters van FerryGoGo, is gek op eten, drinken en reizen! Zoekt graag gegevens en geschiedenis uit over de vele bestemmingen op FerryGoGo. Moet op één of andere manier altijd weten hoeveel mensen waar wonen.

2 Reacties
  1. Wij waren vorig jaar in Budapest en dat viel behoorlijk tegen. Met z’n 2en zeker zo’n 60 euro per keer kwijt.
    Onlangs met 3 personen naar Krakau.
    Daar kun je makkelijk voor 20-25 euro eten en drinken. Ps een ontzettend mooie en schone stad.

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo