Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Dit zijn de leukste campings in de buurt van Dover

Je hebt er al een flinke reis op zitten wanneer je met de veerboot in Dover aankomt. Dan is het fijn wanneer je gauw je tent kunt opzetten. De regio Kent beschikt over heel veel mooie plekjes. Wij maakten een overzicht van de leukste campings binnen een straal van 10 kilometer van de ferryhaven in Dover[1]https://www.campsites.co.uk/search/campsites-in-kent/dover. Een goed begin van jouw kampeervakantie in Engeland!

Hawthorn Farm

Op slechts 4 mijl van de haven van Dover ligt deze camping midden in het prachtige Engelse landschap. Het is een grote camping (ruim 200 plekken) met goede voorzieningen. Vanwege de locatie nabij de ferry in Dover is het voor veel toeristen een geliefde plek om de vakantie te beginnen of te eindigen.

Folkestone Camping and Caravanning Club Site

Letterlijk een top locatie: deze camping ligt namelijk boven op een klif! Dat betekent een schitterend uitzicht over de kust en vanuit de camping loop je zo het kiezelstrand op. Het is een club-camping, maar ook niet-leden zijn welkom. Je kunt hier kamperen met je tent, vouwwagen of camper. Vanwege de moeilijke toegangsweg kunnen caravans hier niet terecht.

Little Satmar Coastal Park

Niet ver van de veerhaven van Dover vind je deze kleinschalige camping. Vanuit deze camping kun je schitterende kustwandelingen maken over klifpaden en het strand. Een ideale camping voor rustzoekers, maar met de plaatsen Dover en Folkstone in de buurt zoek je ook het vertier snel op.

Kingsdown Camping

Deze camping heeft een prachtig uitzicht over zee. Het is een goede plek voor een vakantie met het gezin. Je loopt via een klein paadje zo naar het strand om daar te spelen en te ontspannen. Heb je een hond? Op Kingsdown camping zijn honden helaas niet toegestaan. Bij de meeste andere campings in Engeland mag jouw hond wel gewoon mee.

Met de hond op de ferry naar Engeland? Wij hebben alle informatie voor je op een rij gezet, je leest het hier: De hond mee naar Engeland

Solley's Ice Cream Campsite

Dat klinkt goed toch? Op Solley’s Ice cream campsite moet je natuurlijk het huisgemaakte ijs proeven! Deze gezinsvriendelijke boerencamping – met ijssalon, prima kampeerplekken, vele wandelpaden en een prettige sfeer- is een mooie uitvalsbasis om Kent te verkennen.

Coxhill Camping

Vanaf de ferry in Dover is het een kwartiertje rijden landinwaarts: de camping Coxhill ligt midden op het fantastische Engelse platteland. Het is een kleine boerderijcamping als onderdeel van een akkerbouwbedrijf. Overdag verken je al wandelend de groene omgeving en ‘s avonds sluit je de dag af bij het kampvuur. Je kunt hier bij helder weer heel mooi de sterrenhemel zien. Een leuke ervaring!

Dover

Met de ferry van Calais naar Dover

Met de veerboot over het Kanaal naar Engeland? Dan denk je al gauw aan de ferry van Calais naar Dover. Het is één van de populairste overtochten naar Engeland én de kortste oversteek (ongeveer 90 minuten) tussen Frankrijk en Engeland. Dagelijks varen er vele ferry’s heen en weer richting Dover. Wil je alle ins en outs weten over deze veerbootroute naar Engeland: lees onze informatiepagina Calais – Dover.

Reis je liever rechtstreeks vanuit Nederland naar Engeland? Dan is de -eveneens drukbevaren- route Hoek van Holland – Harwich of Rotterdam – Hull een goede optie.

Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo