Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Zo kom je met de fiets bij de boot

Voel de warme zon op je gezicht en de wind door je haren. Negeer die naderende regenbui, want je hebt een goed regenpak, waterdichte fietstassen én een OV chipkaart. Na een lange dag fietsen plof je neer op een terras voor een koud biertje. Dat is de ultieme fietsvakantie!

Stel: je wil met de fiets op vakantie naar een eiland. Texel wellicht, of Ameland. Of misschien wil je verder weg en heb je het plan opgevat voor een fietsvakantie naar Engeland. Dan neem je jouw geliefde tweewieler mee aan boord. Maar, hoe werkt dat precies, met de fiets op de boot?

Hoe zit het met de fietsvriendelijkheid van veerboten?

Fietsers worden met open armen verwelkomt op de veerboot of veerpont. Veerbootmaatschappijen moedigen duurzaam toerisme aan en bovendien neemt jouw stalen ros maar weinig ruimte in op de boot. Meestal betaal je een klein bedrag extra voor je fiets en soms zelfs helemaal niets. De kosten verschillen per ferry maatschappij.

FIETSEN EN VAREN IS HARTSTIKKE DUURZAAM – Door te kiezen voor de fiets in plaats van de auto reis je een stuk groener. Ook het reizen met de veerboot is, in vergelijking met andere vervoersmiddelen, een ecologisch verantwoorde keuze. Wil je weten hoe je jouw CO2 footprint vermindert door te reizen met de boot? Lees er alles over in ons artikel: milieuvriendelijkheid van de ferry ten opzichte van andere vervoersmiddelen

Met de fiets naar Texel

Wil jij op de fiets naar Texel? Dit Waddeneiland is een heerlijk fietseiland en je kunt er flink wat kilometers maken door prachtige duin- bosgebieden. Voor 5 euro koop je al een retourtje met de fiets naar Texel (fiets inclusief berijder). De veerboot naar Texel vertrekt vanaf Den Helder. Fiets vanaf je woonplaats naar de haven, of pak de trein. Vanaf Amsterdam reis je in 75 minuten rechtstreeks met de NS naar Den Helder. Vanaf station Den Helder fiets je vervolgens binnen 10 minuten naar de Veerhaven van TESO waar de boot naar Texel vertrekt.

Met de fiets in de trein

Een treinkaartje voor de fiets kost €7,50. Check voordat je op de fiets naar het station stapt de regels voor het meenemen van de fiets in de trein. Zo moet je bijvoorbeeld buiten de spitsuren reizen. Je leest er alles over op de site van de NS: informatie met de fiets in de trein.

Pak slim in! Wat neem je mee op fietsvakantie? Reizen met de fiets betekent dat je beperkte bagageruimte hebt. Neem alleen essentiële items mee en investeer in lichtgewicht, waterdichte fietstassen[1]https://www.eco-reizen.nl/duurzame-reisgids/fietsen-2/.

Met de fiets op de boot naar Engeland

Stap in Hoek van Holland op de veerboot en trap aan de andere kant van de Noordzee het mooie Engeland in! De fiets meenemen op de ferry naar Engeland is super simpel. Afhankelijk van je bestemming in Groot Brittannië vertrekt de boot vanuit Hoek van Holland, Rotterdam of IJmuiden. In alle gevallen moet je de ferry op voorhand reserveren en geef je bij je reservering aan dat je met de fiets bent.

Onderzoek welke route het best bij jou past: alle veerboten naar Engeland op de kaart

Kan de fiets mee in de trein in Engeland? Jazeker! Check wel van te voren de regels van de Britse spoorwegen: National Rail. In de grote steden van Groot Brittannië mag je, net als in Nederland, alleen buiten de spits reizen met de fiets in de trein. Op lange trajecten is het reserveren van fietsplekken verplicht.

Veerponten in Nederland

Op een regenbui daargelaten, is ons kikkerlandje helemaal ingericht voor een geslaagde fietsvakantie. Er zijn uitstekende fietspaden, mooie fietsroutes én handige knooppunten. Met de fietsrouteplanner van de fietsersbond stel je jouw ideale fietsvakantie samen. De vele waterwegen die kris kras door Nederland lopen vaar je over met de veerpont. Er zijn veel pontjes op prachtige plekken langs de rivieren, die jouw fietstocht nog specialer maken. Op mooisteroutes.nl vind je een aantal te gekke fietsroutes waarbij je met een veerpont kunt overvaren. Let op: niet alle pontjes varen het hele jaar door.

Op veerponten.nl check je op een interactieve kaart de locaties en vaartijden van de veerponten op jouw route.

Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo