Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Veerboot Portugal Marokko

Vorig jaar was er sprake van een nieuwe veerboot verbinding tussen de landen Portugal en Marokko. Deze zou twee keer per dag varen tussen Portimão (Portugal) en Tanger (Marokko).

De plannen voor de veerdienst kwamen gedeeltelijk voort uit een conflict tussen Marokko en Spanje. Ook vanwege het Coronavirus gingen er in 2021 geen veerdiensten tussen de landen. Een extra veerboot tussen Portugal en Marokko zou Marokko minder afhankelijk maken van de Spaanse routes.

Inmiddels lijkt de ferry verbinding van de baan.[1]Delays on the Portimão-Tangier link, moroccolatestnews.com Er zijn de afgelopen tijd dan wel weer veel nieuwe ferry routes bijgekomen uit o.a. Spanje en Frankrijk.

Veerboot portugal marokko: de tickets

In de plannen voor deze overtocht zou een prijs voor retourtickets uitkomen op €430 voor een gezin van 4 personen met een auto. De beoogde overtocht duurt dan ongeveer 7 uur.[2]Marhaba 2021: bootverbinding Portugal in juli van start, nieuws.marokko.nl

Wanneer komt er alsnog een verbinding?

Er is al sinds de plannen vele maanden niets vernomen van de daadwerkelijke uitvoering van dit “Morocco's Operation Marhaba” plan. Oorspronkelijk waren er ook plannen om de MS Romantika te leasen van Tallink[3]MoroccoWorldNews: Morocco charters Two ferries from Tallink om een verbinding te realiseren tussen Portugal en Marokko. Maar deze MS Romantika was in dienst (5 jarig contract ) tussen Eemshaven en Kristiansand.

Wij verwachten dat er tot zover geen verbinding gaat komen tussen Portugal en Marokko. Als er nieuws is rond deze verbinding laten we dit vanzelfsprekend direct weten.

Portimão in het district Faro in Zuid Portugal. Foto van de haven.
Haven van Tanger ( Tangier of  طنجة )

Bronnen

Bronnen
1 Delays on the Portimão-Tangier link, moroccolatestnews.com
2 Marhaba 2021: bootverbinding Portugal in juli van start, nieuws.marokko.nl
3 MoroccoWorldNews: Morocco charters Two ferries from Tallink
FerryGoGo redactie NL
FerryGoGo redactie NL

De redactie van FerryGoGo schrijft reisgidsen en creëert route-ideeën voor reizen per veerboot, en biedt daarnaast alles wat interessant is voor reizigers en toeristen.

5 Reacties
 1. Is er geen andere verbinding vanuit Portugal? Bijvoorbeeld vanuit Lissabon?

 2. Kan je ook vanuit Italië naar Marokko?

  • Hey Texo,

   Er zijn een paar boten die gaan vanuit Italië naar Marokko, deze worden vanuit Nederland wel weinig gebruikt en staan daarom ook nog niet op onze Nederlandse website. Ik hoop dat ik je hiermee verder heb kunnen helpen!

   Groet,

   FerryGoGo.com

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo