✓ Plan en boek je perfecte veerboot overtocht!

Veerboot Portugal Marokko? Nee, die komt voorlopig niet

Vorig jaar was er sprake van een nieuwe veerboot verbinding tussen de landen Portugal en Marokko. Deze zou twee keer per dag varen tussen Portimão (Portugal) en Tanger (Marokko).

De plannen voor de veerdienst kwamen gedeeltelijk voort uit een conflict tussen Marokko en Spanje in 2021. Ook vanwege de corona epidemie gingen er in 2021 geen veerdiensten tussen de landen. Een extra veerboot tussen Portugal en Marokko zou Marokko minder afhankelijk maken van de Spaanse routes.

Inmiddels zijn de plannen voor deze ferry verbinding van de baan. Er zijn de afgelopen tijd dan wel weer veel nieuwe ferry routes bijgekomen uit o.a. Spanje en Frankrijk.

Veerboot portugal marokko: de tickets

In de plannen voor deze overtocht zou een prijs voor retourtickets uitkomen op €430 voor een gezin van 4 personen met een auto. De beoogde overtocht duurt dan ongeveer 7 uur.

Wanneer komt er alsnog een verbinding?

Er is al sinds de plannen vele maanden niets vernomen van de daadwerkelijke uitvoering van dit “Morocco's Operation Marhaba” plan. Oorspronkelijk waren er ook plannen om de MS Romantika te leasen van Tallink[1]MoroccoWorldNews: Morocco charters Two ferries from Tallink om een verbinding te realiseren tussen Portugal en Marokko. Maar dit is nooit gelukt.

Wij verwachten dat er tot zover geen verbinding gaat komen tussen Portugal en Marokko. Als er nieuws is rond deze verbinding laten we dit vanzelfsprekend direct weten.

Portimão in het district Faro in Zuid Portugal. Foto van de haven.
Haven van Tanger ( Tangier of  طنجة )

Bronnen

Bronnen
1 MoroccoWorldNews: Morocco charters Two ferries from Tallink
FerryGoGo redactie NL
FerryGoGo redactie NL

De redactie van FerryGoGo schrijft reisgidsen en creëert route-ideeën voor reizen per veerboot, en biedt daarnaast alles wat interessant is voor reizigers en toeristen.

5 Reacties
  1. Is er geen andere verbinding vanuit Portugal? Bijvoorbeeld vanuit Lissabon?

  2. Kan je ook vanuit Italië naar Marokko?

    • Hey Texo,

      Er zijn een paar boten die gaan vanuit Italië naar Marokko, deze worden vanuit Nederland wel weinig gebruikt en staan daarom ook nog niet op onze Nederlandse website. Ik hoop dat ik je hiermee verder heb kunnen helpen!

      Groet,

      FerryGoGo.com

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo