Alle internationale ferry routes  Vind je ideale veerdienst en ontdek Europa met gemak!   Plan en boek je perfecte overtocht – eenvoudig, snel, en betrouwbaar

Dit is waarom je liever de boot neemt dan het vliegtuig

Eigenlijk is het vrij simpel: met de veerboot reis je groener én gemakkelijker. Je vermindert je CO2 footprint en bent een geweldige zee-ervaring rijker. Hoe dat precies zit? We vergelijken het reizen met het vliegtuig met het reizen met de veerboot en vertellen je de 7 voordelen van het reizen over zee.

Reden #1: Reis groener met de boot

Geen schuldgevoelens meer over de impact van jouw reis op onze prachtige planeet. De veerboot is een milieuvriendelijk ticket naar je vakantiebestemming. Want door te kiezen voor de ferry in plaats van het vliegtuig verminder je je CO2-uitstoot aanzienlijk.

Je reist een stuk duurzamer met de veerboot.

Uiteraard is ook de uitstoot van een veerboot afhankelijk van factoren als weersomstandigheden en belading van de veerboot en zal je in veel gevallen met de (benzine) auto naar de haven rijden. Zelfs wanneer je rekening houdt met al deze factoren is het reizen met de veerboot nog steeds aanzienlijk duurzamer dan reizen met het vliegtuig.

Ferry verbruikt minder brandstof
Een ferry vaart zeer efficiënt en verbruikt beduidend minder brandstof dan een vliegtuig. Ook maken veerbootmaatschappijen de laatste jaren een omslag richting elektrisch varen. We zien steeds meer hybride- en zelfs volledig elektrische veerboten in de vloten van rederijen.
Wil je alle ins en outs weten over duurzaam reizen? De cijfers en het onderzoek vind je in ons artikel over CO2 uitstoot ferry vs vliegtuig

Reden #2: Reis relaxter met de veerboot

Voel de frisse zeewind in je gezicht en laat de stress van je afglijden. Het enige waar je je op de veerboot druk om hoeft te maken is of je wel genoeg zonnebrandcrème hebt ingepakt. Geen gedoe met lange rijen bij de security, zero beenruimte en medepassagiers die in je aura zitten. Ook hoeft de koffer niet op de weegschaal, want bagagelimieten kennen ze niet op de ferry.

Reden #3: Magnifieke uitzichten

Houd je telefoon bij de hand want dit worden de mooiste kiekjes van de vakantie! Je bent omringt door een glinsterende blauwe zee en ziet de imposante kustlijn achter je kleiner worden. In de verte doemen enkele eilandjes op en zodra de zon onder gaat heb jij de front row seat aan dek.

Reden #4: bepaal je eigen reistempo

Ga varen; door het rustige reistempo verken je de wereld op een meer bewuste manier. Door te kiezen voor de veerboot creëer je bovendien meer vrijheid in je reisschema. Misschien besluit je wel spontaan om een paar dagen langer te blijven op dat wel heel gave eiland dat je onderweg aandoet. De wereld ligt aan je voeten en jij bepaalt de route!

Meer weten over een meer ontspannen reistempo? Lees ons blog: De voordelen van Slow Travel

Reden #5: ontmoet nieuwe vrienden

Tijdens het reizen met de veerboot ontmoet je allerlei mensen met interessante verhalen, van gepassioneerde wereldreizigers tot lokale bewoners. Deel avonturen en tips met medereizigers terwijl je samen over het water staart. De veerboot is dé plek waar mooie vriendschappen ontstaan en herinneringen worden gemaakt.  

Reden #6: neem je hond gewoon mee op de boot

In vrijwel alle gevallen mag je jouw hond meenemen aan boord van een ferry. Veel veerdiensten hebben een speciaal hondendek en huisdiervriendelijke hutten waar je met jouw viervoeter mag verblijven. Check van te voren goed de voorwaarden van het land waar je naartoe reist. Denk bijvoorbeeld aan een hondenpaspoort of inentingen. Alle informatie over reizen met je hond op de ferry lees je hier.

Reden #7: (Kids) Entertainment aan boord van de veerboot

Vliegtuigentertainment is soms een beetje teleurstellend en in de lucht ben je vooral aangewezen op je eigen tablet of telefoon. De veerboot daarentegen kent een scala aan entertainmentopties. Van à-la-carte restaurants en bioscopen tot casino's – het leven aan boord van een veerboot is verbazingwekkend leuk. Ook kinderen hoeven zich geen seconde te vervelen en kunnen uitrazen in de speelzone.

Femke
Femke

Copywriter & Travel Expert @ FerryGoGo.com

Geen reacties

Laat een reactie achter

Ferrygogo.nl
Logo